ANTALYA LİMANI MECLİS'E TAŞINDI

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, 4 ayrı önerge vererek, deniz turizminin gelişebilmesi için Antalya Limanı’nda yapılması gereken yatırımları TBMM gündemine taşıdı.

Halen yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan Antalya Limanı, Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili ve Grup Basın Sözcüsü Feridun Baloğlu, limanla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemi ile önerge sundu. Önergesinde, Antalya Limanı’na ‘cruise’ tipi gemilerin ilgisinin yükseldiğini, ancak limandaki mevcut rıhtımların belirli uzunluğun üzerindeki gemilerin yanaşabilmesi için yeterli olmadığına dikkat çeken Baloğlu, limana 250 metrenin üzerindeki yeni cruise gemilerinin de yanaşabilmesi için acilen yeni bir rıhtım düzenlemesi yapılıp yapılmayacağını sordu. Antalya Limanı’na gelen yolcu sayısındaki artışa dikkat çekerek, yeni bir yolcu terminal binası yapılmasının düşünülüp düşünülmediğini soran Baloğlu, yeni modern romörkörlerin ne zaman hizmete gireceği konusunu da önergesi ile Meclis’e taşıdı.

Baloğlu, Bakan Yıldırım’a yönelttiği önergesinde şu ifadelere yer veriyor: “Antalya Limanı’na 275 metrelik yeni bir ek rıhtımın yapımı, 3 bin yolcu kapasiteli yeni bir yolcu salonu yapımı, Çekim gücü yüksek 2 yeni romorkör alımı ve Katı atık tesisinin kurulmasının maliyeti ne kadardır.”

Önergesinin devamında Bakanlığın Antalya Limanı’na ilişkin projelerini soran Baloğlu, “Antalya Limanı’ndaki belirsizlik sürecinin sona erdirilmesi için Bakanlığınızın bir projesi var mıdır. Bu çalışmalar için gereken harcamalar, ‘bütçeyi sarsacak kadar’ yüksek düzeyde değilse, bugüne kadar neden sorun çözümlenmemiştir?” sorularına cevap istedi.

Kaynak:Akşam Gazetesi

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim