Antalya Limanı canlanacak

Antalya Limanı’na, DTO ve MÜSİAD Antalya şubelerinin ortak çalışmaları ile Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım’ın desteğiyle TMSF tarafından yeni yatırımlar yapılmaya başlandı.

Yapılan yatırımlar İMEAK DTO Milanobet Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Çöllü ve MÜSİAD Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İşlek tarafından yapılan ortak bir toplantıyla basına duyuruldu.

Limana 4,5 milyon Euro yatırım yapıldığını belirten DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Çöllü, “Antalya Limanı, Antalya denizciliği için çok önemlidir. Deniz turizminde güzel mesafeler alındı ama taşımacılıkta istenilen hedefe ulaşılamadı. Antalya Limanı’na 1984 yılından bu yana yatırım yapılmamıştır. MÜSİAD Antalya Şubesi Başakın İbrahim İşlek’in başlattığı girişimi Bakan Binali Yıldırım onadı. TMSF ise yatırımları gerçekleştirdi. Böylelikle 21 yıl sonra limana tekrar yatırım yapılmaya başlandı. Bu yatırımlarla limanda yapılamayan işler tekrar yapılacak. 35 bin tonluk gemiler yanaşabilecek. Yüklemelerde yine aynı şekilde kolaylıkla yapılacak” dedi.

Ortadoğu Liman İşlmetmeleri Genel Müdürü vekili Rasim Şinel ise bu yıl itibariyle 100 tonluk otomatik lastik tekerli vinç, 45 tonluk stacken, 33 tonluk çatallı förklift ile 8 tonluk förkliftin hizmete girdiği ayrıca 15 bin metre karelik sahanın da betonlamasının yapıldığını söyledi. Şinel, “Yıl sonuna kadar gemilerin katı ve sıvı atık alım tesislerinin kurularak hizmete girecek. 10 bin metre karelik alan daha betonlanacak. Sahalar genişleticek. Yolcu salonu tadilatı ile yolcu rıhtımı tadilati yapılarak mordernleştirilecek. Betonlama ve yıkım işlemi tamamlandıktan sonra liman yolları ve lay out planları yeniden düzenlecek” diye konuştu.

Kaynak:Deniz AKGÜN-Akşam Gazetesi

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim