Antalya Balıkçı Barınağına Kavuşuyor

Yıllardır sürüncemede kalan Antalya Balıkçı Barınağı projesi hayata geçiyor. Balıkçı barınağı yapımı ile ilgili hukuki hazırlıklarını tamamlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Planlama Kurulu'ndan çıkacak yatırım onayını beklemeye başladı. Barınağın yaklaşık 15 milyon YTL'ye mal olması bekleniyor. Balıkçı barınağı tamamlandığında 586 tekneye hizmet verebilecek.

Konu ile ilgili Antalya Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığında yapılan toplantıda balıkçı barınağı yapımına ilişkin planlama sürece görüşüldü. İlgili kamu kurumlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de iştirak etti. Toplantı çıkışında konu hakkında bilgi veren Menderes Türel, projenin Antalya-Kemer karayolu yapımı esnasında doldurulan Topçam mevkiinde hayata geçirileceği bilgisini verdi. Balıkçı barınağı yapılması ile ilgili 1/25000'lik nazım imar planının Bayındırlık Bakanlığı tarafından onaylandığını, bundan sonra projeyi Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) yatırım programına alınması için çalışacaklarını söyledi. 

Antalya için 'hayal gibi görünen' projenin 1/25000'lik planlarda göründüğünü belirten Türel, "Antalya'da çok sayıda koruma, orman ve sit alanları olması nedeniyle balıkçı barınağını yapabileceğimiz alan bulmakta zorlandık. O zorlu bölümü geçtik. Ödeneğin YPK'dan temin edilmesi için girişimlere başlıyoruz. En kısa zamanda Antalya'yı balıkçı barınağına kavuşturacağız." dedi.

Antalya Balıkçı Barınağı tamamlandığı zaman 366'sı denizde, 220'si karada olmak üzere toplam 586 tekneye hizmet verecek. Barınağın karada kalan bölümünde buz fabrikası ve soğuk hava deposunun yanı sıra yıkama ve ayırma ile sergileme ve satma alanları da bulunacak. Barınakta günlük kulanım için ayrılan market, bekleme salonları, otopark gibi ünitelerin yanı sıra tamir, bakım, av malzemeleri sundurması, atık ve atık su arıtma tesisi gibi üniteler de yer alacak. (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim