Albayrak Grubu Liman Özelleştirmelerine Talip

Albayrak Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, 2007 sonunda cirolarının hedefleri doğrultusunda geçen yıla göre yüzde 35 artarak 750 milyon dolara ulaşmasını beklediğini söyledi.

Medya sektöründe, Çukurova Grubu’nun medya varlıklarının ayrı satılması halinde Akşam Gazetesi’ne talip olabileceklerini belirten Albayrak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) medya varlıklarından Kral TV’ye talip olduklarını ve haber kanalı olarak yayın yapmak istediklerini söyledi. 

YABANCIYA KISITLAMA ANLAMSIZ: Albayrak, medyadaki satışlarda yüzde 25 yabancı payı kısıtlamasına ilişkin olarak, "Yabancı payı sınırlaması çok anlamsız. Zamanla aşılacak. Medya sektöründe yabancıdan daha fazla zarar veren yerli medya patronu gördüm" dedi. NBC-e’nin sorularını yanıtlayan Albayrak, 2008’in ilk yarısında Albayrak GYO’nun yüzde 49’unu halka açacaklarını, 2009 ve sonrasında ise sırasıyla İSO 500’de yer alan Tümosan Motor ve traktör fabrikasını, Trabzon Limanı’nı ve nakliye şirketlerini halka arz edeceklerini açıkladı.

İNŞAATTA YABANCI FON: Albayrak Grubu, 2008’de enerji ve inşaat sektöründe yabancı ortak almayı planlıyor. İnşaat sektöründe yabancı bir fon ile görüştüklerini belirten Albayrak, enerjide 500 megavatın üzerinde büyüklüğe sahip kömür santralı kurmak üzere EPDK’ya başvuru hazırlığı içinde olduğunu kaydetti. Albayrak, santralın yeri hakkında bilgi vermedi.

ELEKTRİKTE BATIYA TALİBİZ: Güzgar santrallarında ikinci kuşak lisans alımına talip olduklarını belirten Albayrak, tirbün üretimi ile de ilgilendiklerini söyledi. Elektrik dağıtım ve üretim ihalelerinde BEDAŞ dahil tüm batı bölgelerine talip olduklarını açıklayan Albayrak, 2010’da çöpten elektrik üretimine de başlayacaklarını söyledi. Albayrak, enerji sektörünün 2008’de ciroya katkısının yüzde 50 olmasını bekliyor.

LİMAN ÖZELLEŞTİRMELERİ: Otoyol ve köprülerin özelleştirmesini şartnameye göre değerlendireceklerini ifade eden Albayrak, inşa edecekleri kömür santrallerine kömür ithal emek amacıyla Samsun, Bandırma ve İskenderun liman özelleştirmelerine talip olduğunu açıkladı. İnşaat sektöründe 2008 cirolarının 250 milyon dolar olmasını beklediğİni söyleyen Mustafa Albayrak, 2008’de Bahçelievler ve Pendik’te 1.200 konutluk proje gerçekleştireceklerini söyledi.

METRO İNŞAATINA DA TALİP: İnşaat sektöründe 2008 cirolarının 250 milyon dolar olmasını beklediğİni söyleyen Albayrak, 2008’de Bahçelievler ve Pendik’te 1.200 konutluk proje gerçekleştireceklerini, GYO bünyesinde ise Levent ve Esenler’de ticaret merkezi inşa edeceklerini söyledi. Albayrak, İstanbul’da metro inşaatına ve kentsel dönüşüm projelerine de talip olduklarını kaydetti.

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim