ALANYA LİMANI'NDA REKOR ZARAR!

İsrail gizli servisi MOSSAD'ın geçen cuma Alanya'ya gelen İsrail gemilerini saldırı konusunda uyarmasının faturası ağır oldu.

İsrail gizli servisi MOSSAD'ın geçen cuma Alanya'ya gelmekte olan 4 gemiye, terör tehdidi gerekçesiyle, rota değiştirtmesinin ardından dün gelmesi gereken 2 gemi aynı gerekçeyle gelmedi. Alanya Limanı Denizcilik İşletmeleri A.Ş. (ALİDAŞ) Vevobahis Başkanı Kerim Taç, "Büyük zarardayız. 4 günde zararımız 500 bin Dolar" dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda Alanya Limanı Denizcilik İşletmeleri A.Ş'nin başkanlığını da yapan Kerim Taç, yasağın kalkması için İsrail Hükümeti ve acentecilerle görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Geçen Cuma ve dün gelmesi gereken 6 gemide toplam 5 bin yolcu vardı. Her İsrailli turist şehre en kötü ihtimalle 100 dolar bırakıyor. Bu da 500 bin dolar kaybettiğimizi gösteriyor" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Alanya Limanı'na ikinci bir emre kadar İsrailli yolcuları taşıyan gemilerin gitmemelerine ilişkin uyarısı, Alanya'yı olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz hafta Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya'nın "Alanya'da terör riski yok. Gemilerin gelmesini umut ediyorum" şeklindeki açıklamaları da işe yaramadı. Her pazartesi günü gelen ve dün Alanya Limanı'nda olması beklenen İsrailli yolcuları taşıyan 2 gemi gelmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kerim Taç, Alanya Limanı'na uygulanan yasağın kaldırılması amacıyla girişimlerin sürdüğünü söyledi.

ALİDAŞ olarak hem acente yetkilileri ile hem de İsrailli yetkililerle görüşmelerini sürdürdüklerini ifade eden Taç, "Geçtiğimiz Cuma günü olduğu gibi dün gelmesini beklediğimiz 2 gemi gelmedi. Bu gemilerin gelmeme sebebi ise İsrail Hükümeti tarafından yapılan, 'İkinci bir emre kadar Alanya Limanı'na gitmeyin' uyarısı. Biz bu yasağın kalkması için girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü 4 ve dün 2 olmak üzere toplam 6 gemide 5 bin civarında yolcu olduğunu ifade eden Taç, "Bu yolcular, gemi Alanya Limanı'na geldikten sonra alışveriş için çarşıya iniyor. Her bir yolcunun esnafa 100 dolar bıraktığını düşünürsek, 4 günde Alanya'ya 500 bin dolar girecekti. Ama Alanya 4 günde 500 bin doları kaybetti. Bu Alanya için büyük bir kayıp" şeklinde konuştu.

DenizHaber.Com 

Editör: TE Bilişim