AKPORT'a demiryolu bağlanıyor

AKPORT Genel Müdürü Fuat Özbekli, AKPORT Tekirdağ Limanı’nın, Marmara’nın Avrupa yakasındaki tek demiryolu bağlantılı limanı olacağını belirtti.

 Özbekli, yaptığı açıklamada, AKPORT Limanı içine kadar bağlanacak olan Tekirdağ- Muratlı demiryolunun 2008 yılının nisan ayında tamamlanmasının planlandığını bildirdi. Özbekli, yeni inşa edilecek iki 350 metre yanaşma yerinin toplam 2 bin metre rıhtım uzunluğu, 135 dönüm terminal sahası ile Marmara Bölgesi’nin en önemli limanı durumuna geleceğini anlattı.

ALTINOVA’YA YAT LİMANI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde de, yat limanı yapılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü ve İl Çevre Müdürlüğü’nden yetkililerin katıldığı “Altınova Yat Limanı” projesine ilişkin ÇED toplantısının ardından, limanın yapılacağı bölgede saha incelemesi yapıldı. Altınova Belediye Başkanı M. Ali Akçal, yaptığı açıklamada, proje hayata geçirildiğinde inşaatta 200 kişinin çalışacağını, kurulacak işletmede de yine aynı sayıda kişinin istihdam edileceğini belirtti. Akçal, 350 yat kapasiteli limanda ayrıca anfi tiyatro, gezi yolu, anıt, seyir teras alanlarının yapılmasının planlandığını bildirdi.

DERİNCE’YE 7 AYDA 711 GEMİ YANAŞTI

Kocaeli’nin Derince ilçesindeki TC Devlet Demiryolu İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Derince Limanı’nda, son 4,5 yılda 10 milyon 279 bin 7 ton yükün yüklendiği ve boşaltıldığı bildirildi. Derince Liman İşletmesi Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 36 yıl işletme hakkı devri ihalesi yapılan Derince Limanı’nda bu yılın 7 ayı (Ocak-Temmuz) itibariyle toplam 1 milyon 839 bin 731 ton yükün yükleme ve boşalma işlemi yapıldı. Limana geçen yıl giriş ve çıkış yapan gemi sayısı 893 olurken, bu rakam bu yılın 7 aylık döneminde ise 711 gemi oldu.

Bugün

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim