AB,  Hollanda Limanları için vergi muafiyetleri hakkında soruşturma başlattı 

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Avrupa Birliği'nin rekabet gözetim kuruluşu "watchdog" Hollanda'da limanlara verilen vergi muafiyetleri hakkında soruşturma açtı. Kuruluş,  Fransa ve Belçika limanlarını da  kendi limanlarına uyguladığı vergilendirme sisteminin, AB'nin devlet yardımları ile ilgili kurallarını ihlal edebileceği konusunda uyardı. 

AB, aralarında Avrupa'nın yıllık elleçlenen yük bakımından en büyüğü olan Rotterdam limanının işletmecisinin de bulunduğu  Hollandalı bazı kamu şirketleri için uygulanan  olsun kurumlar vergisi muafiyetlerinin bazı firmalara haksız avantaj vererek  AB'nin kurallarını ihlal edip etmediğini soruşturacak. 

AB'nin antitröst komiseri Joaquin Almunia yaptığı açıklamada  "AB limanları arasında oyunun bir kuralı olmalı" şeklinde konuştu. Sözcü; "Komisyonun; Hollanda'da  liman işletmecileri de dahil olmak üzere, kamu şirketlerine, özel şirketlerin rekabette aleyhine olabilecek bazı vergi avantajları sağlanıp sağlamadığını kontrol etmesi gerekiyor" dedi. 

"Komisyon, kendi özel rakiplerinden daha elverişli vergi tedavi verilmeyen Hollanda'da liman operatörleri dahil olmak üzere kamu şirketleri, doğrulamak gerekiyor." 

Vergi muafiyetleri AB devlet yardımı kurallarının ihlalitespit edilirse, Brüksel, Hollanda Hükümetinden, limanlarındaki vergilendirme sistemini değiştirmesini isteyebilecek.

Editör: TE Bilişim