30 milyon TL’lik liman 2 bin istihdam yaratacak

Şile'de yapımına başlanan liman projesinin 30 milyon liraya mal olacağı ve 2 bin vatandaşa istihdam sağlayacağı bildirildi. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Şile'nin çehresini değiştirecek limanla birlikte kente 2 milyon dolarlık bir katma değer kazandıracağız" dedi.

90'LI YILLARDA TEMELİ ATILIP KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ

Miting, gezi, toplantı ve alışveriş gibi faaliyetler için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerine yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha eklendi. Şile'de 1990'lı yıllarda doldurulan alan üzerine liman ve meydan projesi hayata geçiriliyor. 10 bin metrekarelik meydanda kafeterya, büfe, restoran, yürüyüş ve bisiklet parkurları yer alacak. İstanbul'un turizm merkezinin Şile olduğunu ifade eden Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile Limanı Yenileme Rekreasyon Projesi kapsamında 100'er metrelik 6 adet iskele ile limanın güçlendirileceğini belirterek, "Misafir teknelerle birlikte 250 teknelik liman kullanımına sunulacak. Balıkçı barınakları, festival alanı, spor alanları, eğlence parkları, kaykay alanı, oyun tepeleri, sirkler ve fuar alanları yeniden tasarlanarak yapılacak" dedi. Tabakoğlu, 1990'lı yıllarda doldurularak kaderine terk edilen atıl alanın, modern ve estetik bir görünüme kavuşarak vatandaşların rahatlıkla faydalanacağı bir alana dönüşeceğini belirtti.

ARALIKSIZ ÇALIŞIYORLAR

Limanı gelecek yıla yetiştirmek için aralıksız çalıştıklarını kaydeden Tabakoğlu, "Şile'yi dört mevsim sürdürülebilir turizm merkezi yapmak için yola çıktık. Haftasonları 100 bin, bayram tatillerinde ise 1 milyon 300 bin araç Şile'ye giriş yapıyor. 450 araçlık otobüs, 50 adet bisiklet alanıyla bitki örtüsü korunmak koşulu ile gezinti yolları inşa edilecek. Limanı tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde Şile'ye yıllık 2 milyon dolarlık katma değer sağlayacaktır." dedi.Bu rakamlar sallama değil bilimsel çok ince hesaplar yapılarak elde edilmişlerdir' dedi.
Editör: TE Bilişim