Kütahya’nın Tavşanlı Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, işbirliğine giderek örnek bir projeye imza atıyor. Tavşanlı’nın tarihi mekanları ile kültürel yapıları ve sokak silüetleri Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından resmedilecek.
Proje koordinatörü ve Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, projeye ilişkin Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’e sunum yaptı.
Belediye Başkanı Mustafa Güler, bugüne kadar yapılandan farklı bir çalışma istediğini söyleyerek, “Tavşanlı’mız tarihi mekanlar ve kültürel konularda çok zengin bir ilçemiz. Güzel Sanatlar Fakültesi bize bir proje ile geldi. İlçemizin tarihi mekanlarını ve kültürel yapılarını sokaklarıyla beraber tuvale aktarmayı talep ettiler. Ancak ben alışılanın dışında bir istekte bulundum. Resmedilecek yapıların eski ve köhne halini değil, o dönemki ihtişamlı halini görmek istiyorum dedim. Bu talebim de olumlu karşılık bulunca işbirliği kararı aldık. Bizim tarihi fotoğraflar konusunda çok zengin bir arşivimiz var. Kültürümüzün sonraki nesillere aktarılmasında bu çalışmanın çok etkili olacağını düşünüyorum. Ayrıca yine Güzel Sanatlar Fakültesi ile değişik projeler içerisine girmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde farklı projeler de geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç ise Belediye Başkanı Mustafa Güler’in şehir plancısı olması nedeniyle projeye yeni ufuklar kazandırdığını söyleyerek, “Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerimiz Tavşanlı’da yapacağı gezi ve gözlemler sonucunda ilçenin eski ve yeni tarihi doğal güzelliklerini resmederek bir resim koleksiyonu oluşturmayı amaçlıyoruz. Belediye Başkanımız Mustafa Güler’in de projemize ek öneriler getirmesiyle güzel Tavşanlı’nın folklorik, doğal ve tarihi dokuları arşivlemiş olacağız” diye konuştu.
Eserlerin oluşturulurken Ahmet Yakupoğlu ve Abdullah Taktak’ın yapıtlarından sentezler oluşturacaklarını ifade eden Yazkaç, “Bu vasıtayla Ahmet Yakupoğlu’nun izinden giderek Abdullah Taktak’ı daha iyi tanıtmak; sanatını, felsefesini, taşıdığı değerleri gençlerimize aşılamak istiyoruz” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız Mustafa Güler’in de engin deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Ayrıca Başkanımızın sanata, fotoğrafçılık sanatına, şehir mimarisi ve kent estetiği konusuna olan ilgisi ve yeteneklerinden haberdarız. Kendisine bu projemizin hayata geçirilmesinde verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum.”
Bu arada, oluşturulacak eserlerin 3 Eylül Leblebi ve Kültür Festivali’nde sergilenmesi hedefleniyor. (EFE)
Kaynak: iha