Kütahya Belediyesi tarafından yaptırılan bölgenin en büyük Macera Parkı törenle hizmete girdi.
Şehzadeler Parkı alanındaki açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptı. Macera Parkı hakkında katılımcılara bilgiler veren Başkan Saraçoğlu, “1 milyon metrekare alanda hem kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor hem de parkları kazandırarak, Kütahyalıların Şehzadeler Parkı’na geldiği andan itibaren bir gün boyunca huzurlu bir ortamda vakit geçirebilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. 0 yaştan 90 yaşa kadar kafeleriyle, parklarıyla, eğlence alanlarıyla herkesin dinlenip eğlenebileceği bir mekan oluşturuyoruz. Bir diğer yandan Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatıyla artık ihale aşamasına geldi bu alanda 2,5 kilometrelik, 40-50 metre genişliğinde bir kanal projemiz var. Bisiklet ve yürüyüş yollarıyla bir mekanı inşallah Kütahya’ya kazandıracağız. Hemen yanı başında suni gölleri düzenleyerek SUKAY Projesini bu bölgeye kazandırarak burasını bir yaşam alanı haline getireceğiz” diye konuştu.
Macera Parkı’nın hayırlı olmasını temenni eden Vali Ahmet Hamdi Nayir emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Macera Parkı’nın açılış kurdelesi kesildi. Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri daha sonra parkı gezerek Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’dan bilgiler aldı.
Yaklaşık 4 Milyon liralık yatırımla Kütahyalıların hizmetine sunulan Macera Parkı’nda; 150 metre gidiş 150 metre dönüş olmak üzere toplam 300 metre uzunluğunda zipline parkuru, 13 metre yüksekliğinde tırmanma duvarı, 90 metre uzunluğundaki farklı parkurlardan oluşan yetişkin macera parkuru, 13 metre yüksekliğindeki serbest atlayış parkuru ve Türkiye’de ilk defa Kütahya Belediyesi tarafından hayata geçirilen 550 metre uzunluğuna sahip ve yerden 5 metre yükseklikteki hava bisikleti parkuru bulunuyor. (EFE)
Kaynak: iha