Kütahya’nın Hisarcık İlçesinde İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, “Namazla Diriliş” konulu konferans verdi.
Hisarcık Mesleki Yüksek Öğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Eğitim-Bir-Sen Hisarcık İlçe Temsilciliği tarafından organize edilen “Namazla Diriliş” konulu konferans Meslek Yüksek Okulu Mehmet Ali Tahtalı Amfisinde gerçekleştirildi.
İlçe Vaizi İsmail Şenkul’un Kur’an tilaveti ile başlayan “Namazla Diriliş” konulu konferansın konuşmacısı İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, salonu dolduran Hisarcık’lılara namaz konusunda bilgiler aktardı.
Bir grup hoca ile birlikte 10 yıldan beri Müslüman’lara namazı anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Ahmet Bulut, “Garip bir durum ki yüzde 99’u Müslüman olan şu cennet vatanımızda yüzde 70’i namaz kılmıyor. Yüzde 30 namaz kılan bizler ne kadar namazın hakkını verebiliyoruz? Namazda seccadenin üzerinde Allah’la beraber olduğumuz gibi, çarşıda, pazarda, siyasette, ticarette, okulda, evde Allah’la beraber olabiliyor muyuz? Namaz bizim hayatımıza karışıyor mu? Böyle bir problem var. Namaz kıldığımız halde daha camiden çıkmadan cami imamının gıybetini ediyorsak bu namaz, ne kadar namaz? Diğer bir husus çocuklarımızı, yarınlarımızı, kapanmayacak amel defterimizi seccademizin varisi kılabiliyor muyuz? Namaz kılan bizlerin namazında tadili erkan var mı? Huşu gündemimizin kaçıncı sırasında? Kardeşlerim sizi bilmem ama ben namazı yeni keşfetmeye başladım. Namaz öyle bir hazine ki eğer hakkı verilse gerçekten eşkıyayı evliya yapacak muhteşem bir nimet. Fakat birçok noktada olduğu gibi namazında içini boşaltmışız. Maalesef sıkıntılarız büyük, ama “iman varsa, imkan vardır” diyoruz. Allah’la aramız açılmış, yani imanımızda problem var. Peygamberimiz buyuruyor ki! “Elbisenizin eskidiği gibi imanınız da eskir.” İmanınızı kelime-i tevhid ile yenileyin buyuruyor. Allah gündemimizin kaçıncı sırasında? Bizim gündemimizi Allah’mı, yoksa nefsimiz mi belirliyor? Allah’a ne kadar değer verdiğimizin en somut ifadesi namazdadır. Bugün namaza gitmemek için kendimizce çok önemli mazeretler üretiyoruz. Yarın rabbimize kavuştuğumuzda bunların hangisi kabul edilir dersiniz? Okullardaki konferanslarımda gördüğüm manzara daha da ürkütücü. Gençlerimizin ciddi manada Allah’la arası açılmış.”diye konuştu.
Konferans sonunda İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut’a Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan ve Hisarcık Mesleki Yüksek Öğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Var tarafından plaket verilirken, Eğitim-Bir-Sen Hisarcık İlçe Temsilcisi Mehmet Ali Özdemir tarafından duvar saati hediye edildi.
”Namazla Diriliş” konulu konferansına Kaymakam Davut Bayraktar, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İçe Müftüsü Mustafa Arda, İlçe Milli eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Hisarcık Mesleki Yüksek Öğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Var, Eğitim-Bir-Sen Hisarcık İlçe Temsilcisi Mehmet Ali Özdemir, Hisarcık Ak Parti İlçe Başkanı Salim Turası, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, konferansın ardından kitaplarını imzaladı. Kitap standı yazara kitaplarını imzalattırmak isteyen vatandaşlarla dolup taştı.(MA-EFE)
Kaynak: iha