Kütahya’nın Simav ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan 800 yatak kapasiteli turistik Eynal kaplıcalarının, sömestr tatili boyunca ful dolu olduğu belirtildi. Simav Eynal kaplıcaları işletme Müdürü Cemil Baybuk, Eynal kaplıcalarındaki şifalı suyun, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylı olduğunu söyledi. Baybuk; “Bu yıl sömestr rezervasyonları aylar öncesinden yapıldı. 2016 yılında 300 bin civarında kişinin konakladığı Eynal kaplıcalarına İstanbul, Bursa, Uşak, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa başta olmak üzere, yurt içi ve yurt dışından müşterilerimiz gelmektedir” dedi.

Eynal kaplıcalarına her yıl ailesi ile gelen Tuğrul Gönül (68), yurdumuzda alternatif tıp diye adlandırılan kaplıca tedavilerinde en etkili suyun Eynal kaplıcalarında olduğunu söyledi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Romatizma başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisine yardımcı olduğu bilimsel raporla kanıtlanan ve 700 metre derinlikten çıkan, termal suyun sıcaklığının 162 derece olduğunu belirtti. Özkan, “Eynal Kaplıcaları’na çok yakında 4 yıldızlı modern bir otel yapacağız. Vücut direncini artırmak, romatizmal hastalıkları olan vatandaşların şikayetlerini azaltmak ve hastanın tıbben raporlanan bulgularını ortadan kaldırmak için, kaplıcamız derde deva olarak görülmektedir. Siyatik, romatizma ve kireçlenme tedavilerine yardımcı olması bakımından yeni ayak banyosunu hizmete açtık. Sularının şifalı olduğu kadar temiz havası ve organik sebzeleri ile dikkat çeken Eynal kaplıcalarımıza bir defa gelenler, her yıl abonesi oluyor. Kaplıca konaklama ücretlerimiz , Türkiye ortalamalarının çok altındadır” diye konuştu. (MEİ-EFE)
Kaynak: iha