Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ‘tanışma ve değerlendirme’ toplantılarının üçüncüsünü Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde gerçekleştirdi. Vali Nayir toplantıda, 10 köy muhtarı ile 4 mahalle muhtarını kurum müdürleri ile bir araya getirdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında, Dumlupınar Kaymakamlığı’ndaki toplantıya Dumlupınar Kaymakamı Osman Sayılır, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan ile bazı daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Nüfusu az ama özgül ağırlığı büyük olan Dumlupınar ilçemizde muhtarlarımızın istek ve talepleri dinleyecek, eğer varsa problemlerine çözüm arayacağız” dedi.

Uygulanan ve uygulanacak olan tüm çalışmalara halkın da dahil edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Nayir, “Yürüttüğümüz hizmetlerdeki temel esasımız vatandaş memnuniyeti. İnsanımıza, ilimize, bölgemize ne yapabiliriz, hangi hizmeti getirebiliriz gayreti içindeyiz. Yönetim artık şekil değiştirdi. Valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız mutlaka halkla iç içe olmalı. Yönetişim dediğimiz usulle halkı da karara dahil ederek çalışmalar yapıyoruz. Bütün kamu birimlerimiz kendi alanlarında vatandaşın da ne istediğini hesap etmek durumunda. Bu en yüksek seviyeden, en küçük birimimize kadar mutlaka uygulamamız gereken bir yöntem. Hem merkezi yönetim çalışmaları içerisinde hem İl Özel İdaremiz aracılığıyla yapmış olduğumuz her çalışmaya köylümüzü, muhtarımızı, insanımızı katmaya çalışıyoruz. Muhtarlardan beklentimiz de vatandaşın istek ve taleplerini, önerilerini mutlaka kamu kurum ve kuruluşları nezdinde dile getirmeniz ve çalışmalarımızı onların görüşleri doğrultusunda yönlendirmede yardımcı olmanız. Bu tüm taleplerin birebir uygulanacağı anlamına gelmesin. Bu şekilde bir paylaşım sağlanacak. Paylaşılan kararlardaki etkinlik oranımız artıyor. Toplu şekilde hareket edilen kararlarda uygulamada kolaylık oluyor. Daha etkili, verimli uygulamaların olması için bu paylaşmayı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmasının ardından kurum yetkilileri kendilerini tanıtarak, kurumlarının Dumlupınar’daki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Mahalle ve köy muhtarları, sorunlarını ve taleplerini paylaştı. Muhtarlara tek tek söz veren Vali Nayir, sorunların gecikmeden çözümünü istedi, ilgili kurum ve kuruluş müdürlerine talimat verdi. (EFE)
Kaynak: iha