Büyükçekmece Belediyesi, “Ustalara Saygı Gecesi” kapsamında Türk Halk Müziği’nin 3 dev ismi Seha Okuş, Mükerrem Kemertaş ve Ali Gürlü’yü Büyükçekmece’de buluşturdu. Gecede ayrıca sevilen sanatçı Ali Rıza Binboğa için sürpriz doğum günü kutlaması gerçekleştirildi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, Türk kültür ve sanatına ömrünü adayan isimlerin hayattayken onurlandırılması amacıyla hayata geçirdiği “Ustalara Saygı Gecesi”nin 18’incisi geçekleşti. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Ustalara Saygı Gecesi”nde Türk Halk Müziği’nin 3 önemli ismi bir araya geldi. Seha Okuş, Mükerrem Kemertaş ve Ali Gürlü gibi üç dev ismin buluştuğu geceye Türkiye’nin önemli sanatçılarından Arif Sağ, Müjdat Gezen, Ali Rıza Binboğa, Ahmet Selçuk İlkan, Emre Saltık, Kıymet Şenli, Ali Haydar Timisi, Yusuf Benli ve Mustafa Hisarlı katıldı. Türk Halk Müziği’nin 3 önemli isminin hafızalarda yer eden eserlerini seslendirdikleri konsere, Büyükçekmece Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Batı Müziği Korosu’nun şef Neslinay Çınar yönetiminde okudukları Seha Okuş türküleri ayrı bir renk kattı.
"BÜYÜKÇEKMECE’NİN AYRICALIĞI"
Konser sonunda sahneye gelen Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Kültür Sanat Danışmanı sanatçı Emre Saltık, Ustalara Saygı Gecesi’nin gelenekselleştiğini, kanıksandığını ve toplum tarafından benimsendiğini belirterek, “Büyükçekmece’nin bir ayrıcalığı var. Kültür ve sanata vermiş olduğu önlemle çok farklı bir yere sahip. Ne yazık ki önemli sanatçılarımızı kaybettikten sonra onlara değer veririz. İşte bu da bir ayrıcalıktır. Çünkü Büyükçekmece’de, sanatçılar yaşarken değerleri toplum tarafından verilmelidir diyebilen, sanatçıları hayattayken onurlandıran bir belediye başkanı vardır. Bu vesileyle her zaman sanatın ve sanatçının yanında olan sayın Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"BİZİ BİR YAPAN DEĞERLERİ YAŞATMALIYIZ"
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçmişte Türk Halk Müziği’nin radyolardan dinlenen 3 büyük ustasını Büyükçekmece ailesi ile buluşturmaktan dolayı büyük bir gurur yaşadığını ifade ederek şunları söyledi: “Sanat ve kültür toplumları birleştiren en önemli güçtür. Bir toplumun bulunduğu nokta kültürel ve sanatsal yapısıyla belirlenir. Her ne olursa olsun bizi biz yapan değerlerimiz vardır. Bunların başında da Türk Halk Müziğimiz gelir. Türk Halk Müziğini dilden dile, sazdan saza bugüne kadar getiren nice büyük ustalarımız oldu. Bugün burada Seha Okuş, Mükerrem Kemertaş ve Ali Gürlü gibi 3 büyük ismi ağırlıyoruz. Kültür ve sanat alanında var olan değerlerimizi öldükten sonra anmak yerine aramızdayken sahip çıkmak, halkımızla buluşturmak bizim görevimizdir. Büyükçekmece Belediyesi olarak, Büyükçekmece ailemle beraber Türk kültür ve sanat hayatına büyük çapta katkı sunduk. Bundan sonrada sunmaya devam edeceğiz.”
ALİ RIZA BİNBOĞA’YA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği’nin 3 dev ismi kendileri için yaptırılan dev pastayı kestiler. Gecenin sürprizi ise, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den geldi. Doğum günü olan sevilen sanatçı Ali Rıza Binboğa için Başkan Akgün tarafından hazırlatılan sürpriz doğum günü pastasını Binboğa eşi ile birlikte kesti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gecenin sonunda sanatçılara çiçek ve plaket takdim etti. Ustalara Saygı Gecesi’ne Büyükçekmece halkının ilgisi de beklenenin çok üstünde oldu.
Kaynak: iha