Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Eğitime Katkı Derneği işbirliğiyle ‘Naht Sanatı Sergisi’ açtı. Sanatçı Hasan Kabadağ’ın eserlerinin yer aldığı sergi, büyük beğeni topladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, aylık kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Manisa Eğitime Katkı Derneği işbirliğiyle ‘Naht Sanatı Sergisi’ açtı. Açılış töreni öncesi Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri ve Manisa Semazenler Derneği’nin minik semazenleri gösteri yaptı. Gösteri, sergi açılışına katılan vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. Fatih Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen serginin açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Eğitime Katkı Derneği Başkanı Süleyman Sami İlker ve çok sayıda Manisalı katıldı. Ahşap oyması eserlerinin yer aldığı sanatçı Hasan Kabadağ, “İnsana yapılan yatırım en faydalı yatırımdır. Bir yılda 99 adet çalışma ürettik ve ürettiğimiz çalışmalarımızı bu sergimizde sergileyeceğiz. Bu sergiden elde edeceğimiz gelirin tamamı derneğimize bağışlanacak ve dernek vasıtası ile öğrencilerimizin eğitim masrafları karşılanacaktır” dedi.

Kabadağ’ın ardından söz alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Eğitime Katkı Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker de, serginin önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti. Son olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü söz aldı. Başkanvekili Güzgülü konuşmasında; “Bu normal bir açılış değil. Burada dostlar var, burada hayır sahipleri var. Programı düzenleyen arkadaşlarımız Türklüğün geleneğini, Türklüğün hissini ve İslam’ın değerini anlatmaya çalışmışlar. Sema gösterisi ve mehter gösterisi çok güzel olmuş çok teşekkür ederiz. Bazı kesimlerin bilmediği bir sanat dalı ile beraberiz. Baktığımızda Türk geleneği İslam’la sentezlenmiş ve gayet güzel eserler meydana çıkmış. Burada yapacağımız katkılarla Eğitime Katkı Derneği’ne ne kadar destek verirsek bizler okuma şansı az olan çocuklarımıza destek veririz. Bu nedenle bu gönül dostlarımızın bütün katkılarından dolayı dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri sergiyi gezdi, eserleri tek tek inceledi.
Kaynak: iha