Suriyeli sığınmacıların Avrupa’ya kaçış hikayesinin anlatılacağı "Yüzme Öğreniyorum" adlı filmin çekimleri İzmir’in Çeşme ilçesinde başlıyor.

Suriyeli sığınmacıların Avrupa’ya kaçış hikayesinin anlatılacağı "Yüzme Öğreniyorum" adlı film İzmir Çeşme’de çekilecek. Filmin başrol oyuncusu Gönül Nagiyeva, Ruksan adlı Suriyeli kadını canlandıracak. Diğer başrol oyuncusu Ergün Kuyucu da, Ruksan’ın kocası Suriyeli Hasan’ı canlandıracak. Senaryosunun yaşanmış olaylardan esinlenerek yazıldığı belirtilen filmde, ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyelilerin Ege Denizi’nden Avrupa’ya kaçışları anlatılıyor. Filmin senaryosunu ve yönetmenliğini Serpil Altın, yapımcılığını ise Korhan Uğur üstleniyor.

“Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıklarını canlandıracağız”

Filmde Ruksan karakterini canlandıracak olan Gönül Nagiyeva film hakkında şunları söyledi:

“Ülkelerindeki acı dinmek bilmeyen Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıklarını canlandırmaya çalışacağız. 2011 yılından bu yana savaş bitmek bilmiyor aksine daha şiddetleniyor. Suriyeli kardeşlerimiz ise hem hayatlarını kurtarmak hem de yeni bir hayat kurmak üzere başka yerlerde yaşamak zorunda kalıyor. Bunu yaparken bazısı elim sonuçlarla karşılaşıyor. Sürekli şahit olduğumuz bir durum var ki; Ege Denizi’nden botla Avrupa’ya kaçış macerası. Ne yazık ki, bazıları ulaşamadan denizde hayatını kaybediyor. Filmde işlenen ana tema da tam bu nokta. Ege Denizi’nden botlarla Avrupa’ya kaçış sürecini canlandıracağız. Sahnelerin büyük bölümü denizde geçecek. Yüksek aksiyonlu denizaltı sahneleri var.”
Kaynak: iha