Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, Bodrum’da 20 Ağustos’ta başlıyor.

Bu yıl 12.si düzenlenecek festival, gördüğü yoğun ilgi dolayısıyla 6 günlük programı uzatılarak 8 güne çıkarıldı. Organizasyonunu Pozitif Live’ın üstlendiği festivalin açılış konseri, müzik dünyasının en büyük piyano virtüözlerinden biri kabul edilen İdil Biret’le yapılacak.

İdil Biret’in Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Edvard Grieg’in piyano repertuvarına kattığı başyapıtı ‘La Minör Konçerto‘yu seslendireceği konser, D-Marin Turgutreis Ana Sahne’de 20 Ağustos Cumartesi 21.00’de başlıyor.

21 Ağustos Pazar 22.30’da ise Eytan İpeker’in yönetmenliğini üstlendiği ve Biret’in hayatını hem kendisi hem de yakınlarının anlatımlarıyla pekiştiren belgesel İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi’nin gösterimi, Biret’le özel bir söyleşinin ardından D-Marin Turgutreis Açık Hava Sinemasında gerçekleştirilecek.

FAZIL SAY İKİ KONSERLE FESTİVALDE
Festivalin bu yılki konukları arasında dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da yer alıyor. Say festivaldeki ilk konserinde 22 Ağustos Pazartesi 21.30’da genç yeteneklerle Bodrum Kale’de sahne alacak. Çellist Dorukhan Doruk, kemancı Berfin Aksu, piyanist Iraz Yıldız ve Nazım Hikmet Korosu solistlerinden Seda Taşpınar, Gülcan Burcu Değirmenci ve Uğur Okay, Say’ın eserlerine kendi yorumlarını getirecek.

Fazıl Say festivaldeki diğer konserinde ise, 24 Ağustos Çarşamba 21.00’de D-Marin Turgutreis Ana Sahne’de seyirciyle buluşacak. Say, 2001 yılında bestelediği, beş farklı bölümden oluşan ve Türkiye’de çok sesli müziğin başyapıtları arasında yer alan Nâzım Oratoryosu’nu, İbrahim Yazıcı şefliğindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ile sahneleyecek.

D-Marin Klasik Müzik Festivali'nde ayrıca Duo Pax, Trio Pax: Fransız Rüzgarı, Londra Orkestrası & Daniel Kharitonov& Lucienne Renaudin –Vary, Boğuç Fagot Quartet, Zürih Tonhalle Orkestrası, Mavi Quintet gibi isimlerin konserleri gerçekleşecek.

HER YAŞA KLASİK MÜZİK ATÖLYESİ
Festival, sadece konserle sınırlı kalmayacak, çocukların da katılabileceği renkli atölyeler düzenlenecek. Müzikli Sofralar isimli atölyede katılımcılar, Akdeniz mutfağına özgü yemekleri yapmayı öğrenecek. Ahh Bach! Atölyesinde ise çocuklara klasik müzik tanıtılacak.

Festistivalde ayrıca, 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı Veli Eğitimi, Uyu Artık Mozart, Oyun Zamanı, Büyüklere Masallar ve Bodrum Sağlık Vakfı Ritim Atölyeleri yer alacak.

Büyük Aşk, Shine, Fantasia isimli filmlerin de gösterileceği D-Marin Klasik Müzik Festivali, 28 Ağustos’a kadar sürecek.
Cihan
Kaynak: cha