Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Bursa Okuyor’ kampanyası ile vatandaşların artık 24 saat hizmet vermeye başlayan Şehir Kütüphanesi’nden faydalanabileceğini söyledi.

Başkan Recep Altepe, Setbaşı’nda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu. Kütüphaneler Şube Müdürü Ayşe Hacıoğlu’ndan kütüphanelerin mevcut durumu hakkında bilgiler alan Başkan Recep Altepe, “Bursa’mız birçok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapan önemli bir şehir. Şehirlerin en önemli değerlerinden biri de kütüphaneleridir. Kütüphaneler, gelişmiş toplumların vazgeçilmezleri, insanların kitapla buluştuğu yerlerdir” dedi.

Kütüphanelerden istenilen her saatte faydalanmanın önemine işaret eden Altepe, “Bursa’da uzun zamandır bize gelen talepler ve bu ihtiyaçtan yola çıkarak kütüphanelerimizin 24 saat açık tutulmasına karar verdik. Kitap dostlarının kitapla buluşabilmeleri, öğrencilerin derslerine çalışabilmeleri için Şehir Kütüphanesi’ni 24 saat açık tutuyoruz. Gecenin herhangi bir vaktinde vatandaşımız buraya gelip kitabını okuyabilecek. ‘Bursa Okuyor’ kampanyası adı altında bu çalışmamızı geliştiriyoruz. Daha fazla okumaya zaman ayırmak ve buna teşvik etmek amacıyla kütüphanemiz artık 24 saat hizmet verecek” diye konuştu.

Recep Altepe, vatandaşların üye kartlarıyla 24 saat kütüphaneden faydalanabileceğini ifade ederek, “Bursalı hemşehrilerimizi kütüphanelerimize üye olmaya ve daha çok kitap okumaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha