Geleneksel Türk İslam sanatları alanında eserler üreten Eğitimci-Ressam Şükran Topkan, 10. kişisel sergisini Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi’nde açtı. Geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlanacak serginin açılışını Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve Adanalı sanatçı Ahmet Selçuk İlkan yaptı.
Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı açılışta söz alan Ahmet Selçuk İlkan, “Hayat tesadüflerle daha güzel oluyor. İyi ki hayatımda tesadüfler var. Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretimde Şükran Topkan’a ait resim sergisinin açılışının yapılacağını öğrendim ve katılmak istedim. Şiir, sesli bir resimdir. Resim de sessiz bir şiirdir. Bu sessiz şiiri paylaşmak adına burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek de, “Değerli hocamızın bu etkileyici sanat eserlerini Adanalıların beğenisine sunması takdire şayandır. Adana sanatçı membası bir şehir. Ahmet Selçuk İlkan da Adanalıdır. Hocamızın sergisini, Ahmet Selçuk İlkan’la birlikte açmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.
Şükran Topkan
2000 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Resim-İş bölümünden mezun olan Şükran Topkan, aynı yıl içinde öğretmenlik görevine başladı.
Resim çalışmalarını aralıksız sürdüren ressam, Geleneksel Türk İslam sanatları alanında eserler veriyor. Bilhassa tezhip sanatını klasik şeklinden ziyade modern bir anlayışla tuvallerine aktarıyor. Genel olarak eserlerini ebru çekilmiş tuvaller üzerine gerçekleştiriyor. Sanatçının figüratif tarzda yaptığı çalışmalarında ise gerçekçilik ön plana çıkıyor. Ayrıca Difenbahya üzerine yaptığı çalışmalar da dikkat çekiyor.
10. kişisel sergisini açan ressam, sergide büyük ilgi gören çalışmalarını Adanalıların beğenisine sundu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi’nde açılan sergide toplam 40 eserini gösterime sundu. Şükran Topkan, bu serginin tüm satış gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilere harcayacak.
Kaynak: iha