Afyonkarahisar’ın Dinar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 8. Marsyas Uluslararası Kültür, Sanat ve Müzik Festivali sona erdi.

18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Marsyas Festivali dolu dolu geçerken, havanın yağışlı olması nedeniyle açık hava konserlerinin özel bir alışveriş merkezinin konferans salonlarında yapıldığı öğrenildi. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, festival ile ilgili yaptığı değerlendirmede, etkinliğin konser, panel, sergi ve sempozyumlar ile coşku içerisinde geçtiğini ifade etti. Başkan Acar, “Dinar, dünyada ilk müzik yarışmasının yapıldığı yer olarak resmi belgelere geçmiştir. Bu öncelikle medeniyetler bölgesi Anadolu’muz için azımsanmayacak kadar büyük bir başarıdır, bu olgunun Dinar’da olması ise bizler için apayrı bir gurur kaynağıdır. Ben şahsım ve belediyem adına emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir şehirde kültür var ise, müzik, sanat var ise o şehir gelişim için açıktır, o şehirde ticaret, sanayi, ekonominin geleceği parlaktır bunu şimdiden ön görebilmek mümkündür. Dinar küçük bir şehir ancak Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali, ilçemizi farklı bir havaya sokan, güzelleştiren ve toplumumuzun kafasında bir medeniyet kenti olduğumuzu düşündüren bir şehir olma yolunda ilerleten önemli bir uluslararası festivaldir” dedi.

Festivalde Cihat Aşkın ile Ceyhun Güneşve "CAKA" konseri sahne alırken, ayrıca Dinar Belediye Bandosu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rock Grubu, Destar Tasavvuf Grubu ve Çetin Akdeniz ’in verdiği konserlerde büyük ilgi gördü. Festival kapsamında çeşitli sempozyum ve panellerde yapıldı.
Kaynak: iha