Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Gölü’nde başlayan av yasağı nedeniyle yasaklara uyulması çağrısında bulundu.

Hal içinde balık satışı yapan balıkçı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulunan ve sohbet eden Başkan Özaltun, Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’ta başlayan su ürünleri av yasağına Beyşehirli balıkçıların uyacağına inandığını söyledi. Beyşehir Gölü’nün ve bünyesinde yetişen sazan ve levrek gibi tatlı su balıklarının bu bölgenin bir değeri olduğunu da vurgulayan Başkan Özaltun, bu değerin korunmasında herkese ortak pay ve sorumluluk düştüğünü belirtti.

Beyşehir Gölü’nde balık neslinin korunabilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan üç ay süreli av yasağının bugünden itibaren başladığını belirten Özaltun, sürdürülebilir bir balıkçılık için bu yasağa uyulmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Gölde yasaklara uyulmasının balık popülasyonunu artıracağını da kaydeden Özaltun, “Biz buradan şunu da söylemek istiyoruz, yasak dönemde yasaklara uymakla birlikte elektroşok gibi yasa dışı yöntemlerle balık avına karşı olduğumuzu da belirtmek istiyoruz. Çünkü bu yöntemle yapılan avcılık geçimini bu işten sağlayan balıkçılarımızın da ekmek teknelerine vurulan bir darbe oluyor. O yüzden, bu şekilde avcılık yapanlara lütfen bunu yapmayın diyoruz. Ayrıca, Beyşehir Gölü’nden 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasındaki yasak dönemde kaçak olarak avlanmış tatlı su balıklarını vatandaşlarımızın tüketmemelerini istiyoruz. Gölümüzü ve balık potansiyelimizi korumak için bu konuda hep beraber el birliği içerisinde olmamız gerektiğine dikkat çekmek istiyoruz” dedi.
Kaynak: iha