Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Mardin Nusaybin’de hizmete açtığı 4 park hizmete girdi.

İçişleri Bakanlığı’nın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu Diyarbakır ve Mardin Belediyelerine tecrübelerini paylaşmak için görevlendirilmesin ardından kısa sürede bölgede çalışmalar yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son olarak Mardin Nusaybin ilçesinde dört büyük parkın yapımını tamamladı. Açılışta konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Öyle güzel bir memlekette yaşıyoruz ki, ne kadar sıkıntılı süreçlerden geçersek geçelim ben, sen değil her daim biz olmayı başarabiliyoruz. İşte bu köklerimizin çok sağlam, kardeş kardeşe yaşam kültürümüzün çok derin olduğunu gösteriyor. Böylesine yegâne bir mirası korumak hepimizin ortak derdidir. Bu nedenle burada bulunan tüm kardeşlerime ricam; birbirinizi sevin, birbirinize karşı hoşgörülü olun. Vatanınızı, milletinizi, bayrağınızı her şeyin üzerinde tutun. Bizim vatanımız bir, bayrağımız bir. Asıl olan budur, gerisi teferruattır ” dedi.

Yaptığı projelerle Türkiye’de belediyecilikte marka olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birikimlerini binlerce kilometre uzaklıktaki Mardin’de yansıtıyor. Bu kapsamda Mardin’in Nusaybin hayata geçirilen 4 özel parkın açılışı Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan ile Nusaybinlilerin katılımıyla yapıldı.

“Bugün Kocaeli ve Mardin’in kardeşliğine bir kez daha tanıklık ediyoruz” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kalıcı barışın dillendirildiği şu günlerde aradaki mesafeleri kaldırıp, bir ve beraber olmak için buradayız. Bu hizmetle amacımız Nusaybin’e sadece park yapmak değildi, aramızda bir gönül köprüsü kurmaktı. Ben burada bunu başardığımızı görüyorum. Bu parklar en fazla ihtiyacımız olan hoşgörü ve barışa katkı sağlayacak, bizlerin birlikteliğinin parlayan birer yıldızı olacaktır. İnşallah bundan sonra bu köprüyü güçlendirmek için biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Mardin, Nusaybin bizim canımızdır, kanımızdır. Öz kardaşımızdır. “ ifadelerini kullandı.

Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından Mardin Valisi Mustafa Yaman konuşma gerçekleştirdi. Yaman Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu nezdinde bu açılışlarda emekleri geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Vali Yaman, “Her zaman Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yanımızda oldu. Yaklaşık 20 milyon TL’lik bir bütçe ile bizlere hizmet sundular. Bu bütçe ile birçok hizmetimiz tamamlandı. Diğerleri de halkımıza ardı ardına sunulacak. Bu hizmetler sizler için. “ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilk olarak Kocaeli Nusaybin Kardeşlik Parkı, Barış Mahallesi Parkı, Bulun Sokak Parkı ve Engelliler Parkı’nın açılışını gerçekleştiren protokol, parka akın eden çocuklarla birlikte bir süre alanı dolaştı. Mardin’in Nusaybin ilçesinde sınır hattına yakın olan dört parkın açılışına Nusaybinli çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Toplam 9 bin 800 metre kare alanda inşaa edilen Nusaybin Kardeşlik Parkı’na, 430 metre çevre duvarı, park aydınlatması, toprak serimi ve sert zemin, elektrik tesisatı yapıldı. 1 adet mini macera parkuru, 4 takım çocuk oyun, 1 takım 11’li fitnes grubu kuruldu. 6 kişilik WC, büyük ahşap giriş kapısı, 6 bin 300 otomatik sulama sistemi ve 25 araçlık otopark yapılmıştır. 942 adet bitki dikilmiş, 420 metre kare sentetik çimli futbol sahası, 240metre kare üçlü potalı basketbol sahası yapıldı. 13 adet Japon tipi, 5 adet sekizgen kameriye, 1 adet 4’lü çeşme, 22 adet bank, 25 adet çöp kovası konularak. 6 bin 300metre kare rulo çim serildi.

Toplam 4 bin 351 metre kare alanda inşaa edilen Barış Mahallesi Parkı’na, 307 metre çevre duvarı, elektrik ve 2 bin metre kare sulama tesisatı yapılarak, 2 bin metre kare rulo çim serildi. Bin 650 metre kare baskı beton döküldü. 1 takım çocuk oyun, 1 takım 11’li fitnes grubu kuruldu. 123 adet bitki dikilerek, 209 metre kare basketbol sahası yapıldı. 5 adet Japon tipi, 2 adet sekizgen kameriye, 5 adet çöp kovası konuldu.

Toplam 3 bin 191 metre kare alanda inşaa edilen Bulan Sokak Parkı’na, 370 metre çevre duvarı, elektrik ve 2 bin metre kare sulama tesisatı yapıldı, 2.000 metre kare rulo çim serildi, 760 m baskı beton dökülmüştür. 1 takım çocuk oyun, 1 takım 11’li fitnes grubu kurulmuştur. 192 adet bitki dikilmiş, 200 m üçlü potalı basketbol sahası yapılmıştır. 5 adet Japon tipi, 2 adet sekizgen kameriye, 5 adet çöp kovası konulmuştur.

Toplam 3 bin 110 metre kare alanda inşaa edilen Nusaybin Engelliler Parkı’na, 1000 metre kare baskı beton yapılarak, 2 adet sekizgen kameriye, 15 adet oturma bankı, 15 adet çöp kovası ve 1 adet çeşme konuldu. 1700 metre kare yeşil alana otomatik sulama tesisatı döşenerek, aydınlatma sistemi ve 180 m panel çit yapıldı. Ayrıca 120 adet ağaç dikildi.
Kaynak: iha