İzmit Belediyesi BİR-İZ Grubu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Mart ayı içerisinde doğan personeller İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile pasta keserek “İyi ki doğmuşuz” dediler.

İzmit Belediyesi’nin Tepeköy şantiyesinde gerçekleşen etkinlikte belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 132 personelin doğum günü kutlandı.

Çalışanların doğum günlerini kutlayan ve bu kutlamaların aslında bir şükür anlamına da geldiğini belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Allahı’mızın lütfettiği, kaderimize yazdığı kadar yaşayabiliyoruz. Doğum günü kutlamak aslında bir şükürdür. Çok şükür doğduk, bu yaşa kadar geldik demek istiyoruz. Şükrediyoruz ki böyle bir ülkede, şehirde yaşıyor, böyle bir belediye de çalışıyoruz. İzmit Belediyesi ailesinin bireyleri olarak hepinizin doğum gününü kutluyorum” dedi.

Sözlerine devam eden Başkan Doğan, “Ben köyde doğdum, 7 kardeşli bir ailenin çocuğu olarak o dönemlerde doğum günü kutlaması nedir çok bilmezdik. Belli bir yaştan sonra doğum günü kutlamayı, anlamını öğrendik. Sonra baktım ki bu kutlamalar güzel oluyor. Yılda bir gün de olsa birileri tarafından düşünülüp, hatırlanmak insanda güzel izler bırakıyor. Bizde belediye olarak bu kutlamaları gelenekselleştirelim dedik” şeklinde konuştu.

Fransa’daki Avrupa Konseyi ile ilgilide personelleriyle paylaşımlarda bulunan Başkan Doğan, “Hep birlikte daha çok çalışıp, ülkemize daha fazla sahip çıkmalıyız. 4 günlük Avrupa Konseyi süresince gördüm ki her gün, her toplantıda Türkiye’ye dokunmadan geçemiyorlar. Her konuşmacının konuşmasında muhakkak Türkiye adı geçiyor. Ama nasıl geçiyor, çekememezlik içerisinde geçiyor. 6 yıldır ben bu konseye katılıyorum ama son iki üç yıldır ülkemizin aleyhine yapılan konuşmalar artıyor. Çünkü Türkiye artık Avrupa’ya muhtaç değil. IMF’den para dilenen bir Türkiye yok artık. Denizin altından dünyanın en uzun tünelini geçiriyoruz. Bir taraftan Marmaray’dan, diğer taraftan Avrasya Tünelinden geçiyoruz. Artık dünyanın en büyük hava alanını yapan bir Türkiye var. Fransa’sı Hollanda’sı hepsi çıldırıyorlar. Eksiklerimiz, sıkıntılarımız yok değil ama etrafımızdaki bu cehennem çemberine rağmen çok şükür çok iyi durumdayız” diye konuştu.
Kaynak: iha