İZAYDAŞ tüm kurumsal ve işletme kaynak planlama sistemlerini, ERP uygulamaları ile başarıyla geliştirerek yeniden yapılandırdı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, kurumsal ve işletme kaynak planlama sistemlerini ERP uygulamaları ile dijital ortama taşıyarak sürdürülebilir büyümesini destekleyen stratejik bir projeye imza attı. İnternet ortamında sosyal medya ve mobil uyumlu web sitesinde güncel haber ve faaliyetlerini de şeffaf bir şekilde yayınlayan İZAYDAŞ, teknolojik adımlarını atmaya devam ediyor.
İZAYDAŞ, ERP projesi ile Muhasebe, İnsan Kaynakları, ihale ve satın alma birimlerinin tüm operasyonlarını dijital ortama taşıyarak işletmenin her yönüne hizmet veren bütünleşik bir enformasyon sistemi kurdu. Böylece İZAYDAŞ’ta atık bertarafının süreci, atığın gelişinden bertaraf edilişine kadar tamamen elektronik ortamda ve entegre olarak yürütülmesi sağlandı.
İZAYDAŞ’ta yapılan EBYS projesi ise kurumun faaliyetlerinin kayıt altına alınmasını ve bu bilgilerin ilgili kullanıcılar ile paylaşılmasını sağladı. Bu sayede büyük oranda kağıt tasarrufu sağlanıp elektronik arşiv için altyapı hazırlanırken geriye dönük evrak sorgulama süreci ise birkaç saniyeye düşürüldü. Sonuç olarak kurumsal belge akışı anlık kontrol altına alınmış oldu. Ayrıca dijital ortamda gerçekleşen işlemlerde tüm resmi belgeler e-imza sistemiyle ile imzalanarak arşivleniyor.
İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, modern dijital çağın gerekliliklerini yerine getirdiklerini belirtere, “Bu sayede İZAYDAŞ’ın kurumsal yapısına en uygun çözüm ve entegrasyon ile departmanlar arası koordinasyon başarıyla yönetilmekte, verimliliğin artması ve süreçlerin doğru verilerle izlenmesi sağlanmaktadır” diye konuştu.
Kaynak: iha