CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in sık sık dile getirerek meclis kürsüsüne taşıdığı, Karamürsel beton yol sorununa ilk önlem alındı.
Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde 2010 yılında yapılan ve yapıldığı günden itibaren sadece iki kilometre uzunluğunda olmasına rağmen kazaların eksik olmadığı beton yol için CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in yaptığı girişimler sonuç verdi. Sık sık meydana gelen kazalar sonucu ismi ‘Ölüm Yolu’na çıkan Karamürsel’deki beton yol, daha önce CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet tarafından daha önce sık sık gündeme getirilmişti. Hürriyet, konu hakkında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a soru önergesi sunmuş ve ölüm yolunu meclise taşımıştı. Öte yandan söz konusu yolun durumunun bir an önce düzeltilmesi için Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile de birebir görüşmüştü.
Milletvekili Hürriyet’in de girişimleri sonucu Karamürsel beton yoluna önlem alınmasını sağladı. Yapılan düzenleme ile Karamürsel beton yoluna ilk olarak tırtık atılarak yolun fren direnci arttırıldı, daha sonra yolun tehlike arz eden bölümüne sarı uyarı çizgileri çekildi. Yapılan bu çalışmalar sayesinde havanın yağışlı olmasına rağmen trafik kazası yaşanmadı.
Kaynak: iha