İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın İzmit Belediyesinin nikah törenlerindeki uygulamasıyla ilgili açıklamalarına cevap verdi.
İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut tarafından yapılan açıklamada, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından verilen bu kararın CHP’yi kapsayan bir uygulama olmadığı, sadece Milletvekili Haydar Akar için geçerli olduğu belirtildi.
İzmit Belediye Başkan Vekili Bulut, “Nikah akdini gerçekleştirme yetkisi Belediye Başkanı’na veya onun görevlendireceği memura aittir. Nikah cüzdanını teslim etmek de bu görevin bir parçasıdır. Belediye Başkanımız, göreve geldiği ilk günden itibaren nikah törenlerinde siyasi parti ayrımı yapmaksızın nikah şahitlerine nikah cüzdanı verdirme jestinde bulunmaktadır. Bu uygulama iki ay öncesine kadar sorunsuz bir şekilde devam etmiştir” dedi.
CHP Milletvekili Haydar Akar için ‘Kendini Meclis Kürsüsünde Sanıyor’ görüşünü belirten Bulut, “Bir nikah merasiminde, Cumhurbaşkanımızı hedef alan son derece yakışıksız ve saygısız söylemlerde bulunan Haydar Akar’ın şahsında ise bu jeste son verilmiştir. Zira bu davranış, milletin vekili konumundaki bir şahıstan beklenecek, normal bir davranış değildir. Haydar Akar çok açık bir şekilde haddini aşmıştır. Nikah töreni gibi hayati önem arz eden bir ortamda siyasi hamaset içeren konuşma yapılması, başta gelin ve damat olmak üzere farklı düşünceye sahip bütün davetlileri rahatsız etmiştir. Nikah cüzdanını verdirmek hususunda gösterilen bu jesti, bir milletvekilinin istismar etmesi hiç yakışık almamıştır. Bir Milletvekilinin, nikah merasiminde görevliden zorla mikrofonu alıp 23 Nisan Kutlaması yapması akıl alır bir şey değildir. Mikrofon görünce kendisini meclis kürsüsünde sanan bu milletvekili gülünç duruma düştüğünün farkında da olamamıştır. Hele ki nikah merasiminde Cumhuriyetimiz üzerinden istismar yaparak Cumhurbaşkanımıza dil uzatılmasına izin verilmesi mümkün değildir. Belediye Başkanımız Nevzat Doğan da buna izin vermemiştir. Herkes haddini bilmeli, herkes konumuna uygun davranışlar sergilemeli ve herkes konumunun gerektirdiği ağırlıkta hareket etmelidir” şeklinde konuştu.
İzmit Belediye Başkan Vekili Bulut konuşmasının devamında, “Bugüne kadar Hikmet Erenkaya, Sefa Sirmen gibi CHP’yi temsil eden onlarca kişi nikah cüzdanı vermiştir ve vermeye devam edecektir. Ancak siyaset hevesini ya da hamaset duygusunu kontrol edemeyen, ortada boy göstermekten başka şehre bir faydası olmayan Haydar Akar, yakışıksız davranışlarıyla bu jesti hak etmediğini göstermiştir. Kendisini bir milletvekiline yakışacak şekilde davranmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha