Başiskele Belediyesi’nin Başiskele Sahili’nde bu sene 7’inci kez düzenlediği iftar ve Ramazan programları sona erdi. Ramazan ayı boyunca hafta içi her akşam düzenlenen programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve 19 günde yaklaşık 74 bin vatandaşımız aileleri, komşuları ve misafirleri ile birlikte iftar yaptı.
Başiskele on bir ayın sultanı Ramazan ayında, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, paylaşmanın en yoğun yaşandığını ilçelerin başında geldi. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın göreve başladığı günden bu güne kesintisiz olarak 7 senedir süren Geleneksel Ramazan ayı etkinlikleri, bu yılda çeşitli programlarla gerçekleştirildi. 7 yıldızlı Kent Başiskele’de 7’inci geleneksel Ramazan etkinlikleri semazen gösterileri, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, İlahiler, Dini sohbetler ve çocuklar için düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçti.
Ülkemizde yaşanan terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar, güvenlik görevlileri ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerimin okunduğu, yetim ve öksüzlerin unutulmadığı Ramazan akşamlarında her akşam birlik beraberliğin daha da kuvvetlenmesi için dualar edildi. Yine Başiskele Belediyesi Halil İbrahim Sofrası Aşevinden ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine sıcak yemekleri, Hayır Çarşısından ise gıda ve temizlik başta olmak üzere gerekli yardım malzemeleri ve giyecekleri aksamadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Bu sene 19 akşam boyunca hafta içi her akşam Başiskele sahilinde düzenlenen programlarda iftarlar Başiskele’nin önde gelen yatırımcıları Hayat Kimya, Limaş A.Ş, Kartonsan A.Ş, Kavanlar Beton, Gemont, Öz-Ka Lastik Kauçuk, Ford Otomotiv A.Ş, Mykon-Kain İnşaat, Çamlıca Yardımlaşma ve Kültür Vakfı, Yıldız Entegre Ağaç Sanayi ve iki akşamda ismini vermek istemeyen hayırseverler tarafından verildi. Tüm yatırımcılara belediyeden teşekkür belgesi takdim edildi.
Başiskele halkının yanı sıra komşu ilçelerden hatta diğer illerden gelen misafirlerinde katılım gösterdiği iftar programlarının bir benzerinin bulunmadığını dile getiren vatandaşlar Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’a dua ettiler. Başiskele halkının birlik, beraberlik ve paylaşma duyguları, Başiskele’de faaliyet gösteren firmaların desteği ile verilen iftar yemeklerine bu yıl rekor katılım sağlandı. Başiskele, nüfusunun üçte ikisinden fazlası 19 gün süren iftar programlarına katılım sağladı. Yaklaşık 74 bin kişi orucunu açtı.
Kaynak: iha