Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları yılsonu sergilerinin on birincisini Karadeniz Bölgesi konseptiyle Başiskele’de açtı.
“Gelenekseli Sergile” sloganı ile yola çıkan KO-MEK yıl sonu ilçe sergilerinde sona doğru yaklaştı. Karadeniz konseptiyle Başiskele’de on birinci sergisini açan KO-MEK 12 Mayıs Perşembe günü Akdeniz bölgesiyle açacağı Darıca sergisiyle ilçe sergilerini sonlandıracak. Karadeniz bölgesinin neredeyse tüm tarihi ve kültürel değerlerini sergide işleyen KO-MEK adeta Karadeniz Bölgesini Başiskele ’ye taşıdı.
Karşıyaka Kültür Merkezi’nde açılan sergiye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş’un yanı sıra birçok davetli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan müzik grubu açılışa katılan vatandaşlara müzik dinletisi sundu. Müzik dinletisinden sonra Karadeniz halk oyunları ekibi açılışa katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Açılışta kursiyerler adına konuşan İhsan Nuri Özkan konuşmasında; "Ben emekliyim, boş ve malayani işlerle meşgul olmak yerine bu kurs merkezine geliyorum, her gün yeni bir kelime öğreniyorum. Bu sayede ’’ bir günü bir gününe eşit olan ziyandadır ’’mealindeki hadisi şerife de muvafık hareket etmiş oluyorum. Belki dışarıdan fark edilmiyor ama çok büyük bir hizmet. Toplum hayatında çok büyük bir eksikliği tamamlıyor. Dedi.
Açılışta konuşan ??Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “KO-MEK Kocaeli’nde çok büyük işler başaran bir halk üniversitesi yapılan hizmetler ve karşılığında kursiyerler tarafından ortaya çıkarılan ürünler gerçekten çok güzel tüm kursiyerlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi. Daha sonra konuşan Başiskele Kaymakamı Ali Partal, ise Konuşmasında “Halk eğitim kursları ile KO-MEK kurslarının Başiskele ilçesinde önemli işler başardığını ifade ederek kurslarımıza katılan kursiyerlerin büyük bir bölümü bayanlardan oluşuyor bu da bayanların sosyal hayata karışmasını sağlıyor aynı zamanda gençlerde bu kurslara katılarak mesleki ve sanat alanında sertifika alarak birer kalifiyeli elaman oluyorlar.” Dedi.
Açılışta son olarak konuşan İbrahim Karaosmanoğlu “En büyük yeteneğimizi evlatlarımızı yetiştirmek için kullanmalıyız en büyük servetlerimiz onlar onları ateşe atamayız. Evlatlarımızı helal lokma ile büyütmeliyiz diyen Karaosmanoğlu KO-MEK kursiyerlerinin hazırladığı KO-MEK Bohçasının paylaşmak ve birlikteliğin en güzel göstergesi olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu son olarak tüm vatandaşları 13 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerekecek olan açılış bayramına davet etti.
Evlenecek genç kızlarımıza “KO-MEK Bohçası” hazırlayan kursiyerler, ??paylaşma ve ??hediyeleşme kültürünü günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. KO-MEK tarafından artık geleneksel hale getirilen “KO-MEK Bohçası” Başkan Karaosmanoğlu tarafından düğün hazırlığı yapan nişanlı kursiyere hediye edildi. Sergi protokol ve kursiyerlerin açılış kurdelesini kesmesiyle vatandaşların ziyaretine açıldı. Kurdele kesiminden sonra protokol ve vatandaşlar sergiyi hep birlikte gezdi.
Karadeniz bölgesinin tüm güzelliklerini Başiskele ilçe sergisinde sergileyen kursiyerler tarihi ve kültürü bir arada sergiledi. Tamamı kursiyerlerin el emeği göz nurundan oluşan sergi de Karadeniz Bölgesi’ne ait kültürel değerler yansıtıldı. ?Sergide Karadeniz evlerinden yöresel yemeklere, Karadenizli kadınlardan, Rize çayına kadar birçok yöresel ürün yer aldı. Her branşın kendine özgü eserlerle Karadeniz yöresini anlatmaya çalıştığı sergi ziyaretçilerden tam not aldı.
KO-MEK’te bu yıl, 43 Kurs Merkezimizde 24 farklı meslek alanındaki 207 branşta 43.036 kursiyer ile eğitimler devam etmektedir. Sergi açılışı gerçekleştirilen Başiskele İlçemizdeki 5 Kurs Merkezimizde, 4.021 kişi ile eğitim devam etmekte ve bu sayı ile Başiskele ilçemizde bugüne kadar 31.380 kursiyer KO-MEK’te eğitim almış olacaktır.
Başiskele ilçesinde 48 farklı branşta eğitim alan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru 950 seçilmiş ürünü ile açılan Başiskele İlçe Sergisi; 10-11-12 Mayıs 2016 tarihlerinde 08:30 / 20:00 saatlerinde Karşıyaka Kültür Merkezinde ziyarete açılmıştır.
Kaynak: iha