İtalyan Polisi Gemide 27 Milyon Dolarlık Kokain Buldu İtalyan Polisi Gemide 27 Milyon Dolarlık Kokain Buldu

Bartın'da Sahil Güvenlik ekipleri kıyıya yakın yerde balık avlayan 2 tekne için toplam 231 bin 860 TL para cezası kesti.

AW074044_03

Sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak, balık neslini sonraki nesillerimize aktarmak, her bir balığa üreme şansının verilmesi ve balık stokunun azalmaması temelinde her türlü ticari ve amatör balıkçılık faaliyetlerini denetimlerine devam eden Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler yaptığı kontrollerde 2 farklı balık avlama teknesinin yasak yerde su ürünleri avcılığı yaptığı tespit etti. Yasal sınırlara göre kıyıdan en az 2 mil uzakta avlanma yapması gereken teknelerin, kıyıdan 0,59 mil mesafede avlandığını belirleyen ekipler, teknelerin sahiplerine toplamda 231 bin 860 TL idari para cezası uyguladı.

AW074044_01
Yasa dışı su ürünleri avcılığı ile mücadelede vatandaşlarımızın ihbarlarının önemli katkıları bulunduğunu hatırlatan sahil güvenlik ekipleri ise sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak, balık neslini sonraki nesillere aktarmak için özellikle boy, dönem, yer ve ağ yasaklarına mutlaka uyulması gerektiğini belirterek tüm balıkçıları uyardı.

Editör: Nermin İstikbal