İtalya'nın Venedik kentinde, bir kruvaziyerin iskele ve tekneye çarpması sonucu 5 kişi yaralandı.

İtalya basınında yer alan haberlerde, Venedik'te Giudecca kanalında kontrolü kaybeden 275 metre uzunluğundaki MSC Opera adlı büyük bir kruvaziyerin, turist teknesi ve iskeleye çarpması sonucu 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

Sosyal medyadaki görüntülerde, 2004 hılında inşa edilmiş MSC Opera adlı geminin iskele ve tekneye çarpmasıyla turistlerin panik içinde kaçtığı görülüyor.

Venedik lagünündeki kazada, MSC Opera  ve Giudecca kanalındaki içinde 110 yolcu bulunan turist vaporetto su  arasındaki kazanın ardından 4 kişi yaralandı.  Yaralıların uyruğu hala bilinmiyor. Kazada hasar gören vaporetto, Brenta nehri boyunca Venedik villalarını görmek için gezi seferi yapmak üzere hareket edecekti. 

Römorkörcüler Birliği Panfido Başkanı : "MSC'nin Makine arızası vardı"

"MSC Opera yolcu gemisi,  kaptan tarafından hemen bildirilen bir makine arızası yaşadı. Makineye kumanda edilemedi ancak pervaneler çalışıyordu  çünkü AIS izleri tarafından onaylandığı gibi, hız arttı."  Kazadan önce  iki römorkör ile 'Opera'ya  hizmet veren şirket "Rimorchiatori Uniti Panfido" başkanı Ansa Davide Calderan bu açıklamayı yaptı. İki römorkör, çekme halatı kopana kadar 'devi' durdurmaya çalıştı.

Msc: "Geminin teknik bir sorunu vardı"

MSC tarafından yapılan açıklamada ise, "Bu sabah saat 8.30 civarında, demirleme için VTP terminaline yaklaşmak için manevra yapan MSC Opera teknik bir sorun yaşadı. Gemiye iki römorkör eşlik ediyordu, gemi  San Basilio'daki rıhtıma çarptı" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, "Aynı zamanda nehir teknesiyle bir çarpışma yaşandı. Tüm araştırmalar sürüyor, gerçeklerin tam dinamiklerini anlamak için, şirket azami işbirliği sağlıyor ve yerel makamlarla sürekli temas halinde." denildi.

Tanık: "Gemi siren sesini duydum. Bazı yolcular kendilerini suya attı"

San Basilio'da yaşayan bir tanık, geminin siren sesini duyduğunu ve.kendini dışarı attığını söyleyerek şunları ifade etti: “Teknenin bir görevlisi bana, bir noktada geminin hükmeten römorkörün üst kısmının gemiye çarparak kırıldığını ve onu tekneye doğru yönlendirdiğini söyledi. Bazı yolcular suya atıldı, diğerleri kaçtı "

Toninelli: "Giudecca'da yeteri kadar büyük gemi"

"#Venezia limanındaki bugünkü kaza, #grandinavi'nin artık Giudecca'dan geçmemesi gerektiğini gösteriyor. Yıllarca süren eylemsizlikten sonra nihayet hem lagünü hem de turizmi korumak için kesin bir çözüme yaklaşıyoruz". Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli Twitter'da yazdı.

Editör: TE Bilişim