Ülkü Ocaklar Bayanlar Birimi Başkanı Nilay Öztürk, Soma’da hayatını kaybeden madencilere atıfta bulunarak, iş kazalarındaki ihmalleri kınadı.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Başkan Nilay Öztürk, önce Hakkari’de şehit düşen askerlere rahmet ve acılı ailelerine baş sağlığı diledi. İki yıl önce Soma’da meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirmesine neden olan olaydaki ihmali unutmayacaklarını dile getiren Başkan Nilay Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:
“ Evlatlarının kursağından helal lokma geçirebilmek için gece gündüz demeden çalışıp evlerine ekmek götüren ve o ekmek uğruna hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını halen yüreklerimizde hissediyoruz. Bugün gün aymadı hiçbirimize... Gerek ardı arkası kesilmeyen şehit haberleri,gerek facianın sene-i devriyesi... Bugün gün kapkara. İhmaller,insan canının kıymetsizliği,örtbas edilen noksanlıklar derken toprağın altından çıkamadan toprak olan 301 can,evinin direğini-çocuklarının babasını toprağa veren yüzlerce canan,yetim kalan yüzlerce çocuk,evlat acısıyla kavrulan yüzlerce ana-baba ve ciğeri yanan milyonlarca insan... Bizler bu vatanın özbeöz evlatları olarak;bu acıyı iliklerimize kadar hissediyor,yüce Türk Milleti’nin bir daha böyle bir sınavdan geçmemesini umut ediyoruz. Sözlerimi burada noktalarken bir avuç kömür için bir ömür veren 301 madencimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.”
Kaynak: iha