Kocasinan Belediyesi, bölgesindeki her mahalleyi eserlerle donatmaya devam ederek semt konaklarına bir yenisini daha ekledi.
Mimar Sinan Mahallesi’ndeki semt konağı açılışına Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Ak Parti MYK Üyesi Yaşar Karayel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Fevzi Çakmak ve Mimar Sinan Mahallesi sakinlerine üst üste müjdeler verdi.
Törende bir konuşma yapan AK Parti MYK üyesi Yaşar Karayel bu tür semt konaklarına olan talebin gün geçtikçe daha da artacağını inandığını belirtti. Karayel, "Öncelikle Mimarsinan Mahallesi’ne ve Kayserimize böyle bir konağın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün vatandaşlarımızın yararlanacağı, çocuklarımızın faydalanacağı kütüphanesinden kına gecesi mekanına varıncaya kadar her birimizin yararlanacağı bir ortam oluşmasını temenni ediyorum. Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar`a ve tüm ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Törende bir konuşmada Kocasinan Belediye Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yaptı. Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Başkan Çolakbayrakdar, “Hakkari’deki hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk Milleti’nin başı sağ olsun Allah şehitlerimizin mekanını cennet etsin, bizlere de onlara layık birer millet olmayı nasip etsin” dedi. Kocasinan Belediyesi olarak altıncı semt konağını hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Daha önce açılışını yaptığımız semt konakları, bulundukları mahallelerde sosyal ve kültürel hayata büyük bir canlılık kattı. Gündelik yaşantının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Biz belediye olarak çok amaçlı hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına getiriyoruz. Bu sayede onların yaşantılarını renklendiriyor, kolaylaştırıyoruz. İnsanlar arasındaki kaynaşma, dayanışma, komşuluk ilişkileri, birlik ve beraberlik gibi en çok ihtiyaç duyduğumuz ihtiyaçların bu tür yaşam alanları sayesinde daha iyi tesis edildiğini görüyoruz. Bu nedenle semt konaklarımızı hemen hemen bütün mahallelerimizde yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. Semt konaklarımızda muhtar odası, mescit, fatura ödeme merkezi, kütüphane, çalışma odaları ve sohbet yerleri bulunuyor. Bu ve benzeri projelerle tüm mahalleleri cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlamaktayız.” ifadelerini kullandı.
Kocasinan’ı geleceğe taşıyacak, Kayseri’yi cazibe merkezi haline getirecek, değer üstüne değer katacak, herkesin yaşamaktan keyif aldığı bir bölge yapacak projeler için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar mahalle sakinlerine yeni müjdeler verdi. Semt konağının hemen yanında bulunan pazar yerinin yenilenerek içerisinde bayanlar için havuzun bile bulunacağı bir sosyal tesis haline getirileceğini belirten Başkan Çolakbayrakdar’ın bir diğer müjdesi ise çocuklara yönelikti. Çocuklar için yaz okullarıyla hizmet vereceklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar’ın bu müjdeleri mahalle sakinlerinin alkışlarıyla karşılandı.
Mimarsinan Mahallesi sakinleri adına konuşan mahalle muhtarı Orhan Koçer ise “İçerisinde her türlü donanımı ile yapılan bu semt konağımızın mahallemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Mahallem ve şahsım adına çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum” diyerek Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür plaketi verdi.
Açılış törenin ardından yeni semt konağında yeni bir yuvanın temelleri atıldı. Başkan Çolakbayrakdar yeni semt konağında, ERÜ İİBF öğretim Görevlilerinden Hilal Gezmiş’in nikahını kıydı.
Tören Kocasinan Belediye ekiplerinin ikramlarıyla son buldu.
Kaynak: iha