Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi”nin ekonomiye canlılık katacağını söyledi.
DenizBank Karadeniz Bölge Müdürü Doğan Atakent, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret ederek, KOBİ’lere finansman sağlamak amacıyla TOBB önderliğinde Ziraat Bankası, DenizBank ve KGF ortaklığında hayata geçirilen, “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi” hakkında görüştü. Samsun TSO Meclis Başkanı Aydın Özvatan’ın da bulunduğu ziyarette, Nefes Kredisi’nin KOBİ’lere can suyu olacağı belirtildi.

Üst limit 50 bin TL
Ziyarette konuşan Doğan Atakent, KOBİ’leri, Nefes Kredisi’nden yararlanmaya davet etti. Yenilikçi hizmetleri ile Türkiye ekonomisinin dinamosu KOBİ’lere her türlü desteği vermeyi öncelikleri arasında gördüklerini belirten Atakent, “KOBİ ve esnafımızın gelişim ve büyümelerine olanak sağlayacak finansal çözümler için çalışıyoruz. TOBB ve KGF desteği ile yıllık yüzde 9.9 faiz oranlı ve üst limiti 50 bin TL olan, Nefes Kredisi’ni hayata geçirdik. KOBİ’lerimiz Nefes Kredisi ile nefes alacak” dedi.

“İş dünyasına hayırlı olsun”
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise Başbakan Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından lansmanı yapılan, ‘KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi’nin Samsun iş dünyasına da can suyu olacağını söyledi. “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi”nin iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracağını belirten Başkan Murzioğlu, “Riskin yüzde 85’lik kısmını Kredi Garanti Fonu, yüzde 15’lik dilimi ise bankalar tarafından karşılanacak. Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. ‘KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız’ yaklaşımıyla gerçekleştirilen proje için önce TOBB ile 365 oda ve borsa elini taşın altına koydu. Nefes Kredisi ile KOBİ’lere yıllık yüzde 9,90, aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlanacak. Üç ay içinde Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin KOBİ’miz bu imkandan faydalanmış olacak. Nefes Kredisi’nin KOBİ’lerimize ve Samsun iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha