Konak Belediyesi’nin geçen yıl yaşamını yitiren İzmirli yazar Tarık Dursun K.’nın adıyla hizmete açtığı Yazar Evi, konuklarından tam not aldı. Konak Belediyesi’nce restore edilerek İzmir’e kazandırılan Karataş Semti’ndeki tarihi eve misafir olan yazarlar, mimarisinin yanı sıra rahat ve konforlu ortamıyla öne çıkan Yazar Evin’nde kaldıkları süre boyunca farklı ve yeni fikirler geliştirdiklerini söyledi.
Kalan konuklar için her ayrıntının düşünüldüğü Tarık Dursun K. Yazar Evi son olarak Türk Edebiyatı’nın genç ve başarılı yazarlarından Yavuz Ekinci’yi ağırladı. Ekinci, Yazar Evi’nde geçirdiği bir haftalık süre boyunca hem yarım kalan öykülerine devam etti hem İzmirli sanatçılarla yeni projeler geliştirmek için bir araya geldi. Yazdığı öykülerle bugüne kadar birçok ödülün sahibi olan Ekinci, Tarık Dursun K. Yazar Evi’nin sessiz, sakin ve huzurlu ortamında keyifli ve verimli bir hafta geçirdiğini söyledi. İzmir’de bir ilk olan Tarık Dursun K. Yazar Evi’ni çok beğendiğini belirten Ekinci, “Yazar evleri sanatsal üretimlere zemin oluşturuyor. Yurtdışında pek çok yazar evi var. Bazılarını ziyaret etme şansım oldu. Konak Belediyesi’nin de böyle bir çalışma gerçekleştirmiş olması ve burada konuk olmam mutluluk verici. Yerel sanatçılarla yapılan atölye çalışmaları verimli ve farklı fikirler doğmasını sağladı” dedi.
Yeni proje fikri gelişti
Konak Belediyesi’nin Yazar Evi’nde yazmak kadar dinlenme, kitap okuma ve İzmirli sanatçılarla bir araya gelme imkanı bulan Ekinci, kaldığı sürenin kendisi için oldukça verimli geçtiğini dile getirdi. Tarık Dursun K. Yazar Evi’nin yeni fikirler üretmesine vesile olduğunu belirten Ekinci, Mart ayında okurlarıyla buluşan Günün Birinde romanında yer alan ‘Evvel Zaman’ masalının İzmirli tiyatro oyuncusu ve yönetmen Gürol Tonbul’la yaptığı görüşmeler sonucunda genişleterek ’Amar ve Sara’ ismiyle kitaplaştıracağının müjdesini verdi. Bu fikrin Yazar Evi’nde kaldığı süre içinde geliştiğini söyleyen Ekinci, Gürol Tonbul’un sanat yönetmenliğinde sahneye aktarılacak projede oyuncu Sıla Topçam ile Soner Akçay’ın da yer alacağını belirtti. İzmir’de kaldığı süre içinde oyuncu Sıla Topçam ile ‘Amar ve Sara’ kitabının sahnelenmesi üzerine atölye çalışmaları da yapan Ekinci ayrıca Yerdeniz Kitapevi’nce düzenlenen imza gününe de katılarak İzmirli okurlarıyla buluştu.
Kaynak: iha