İzmir’in Çeşme ilçesindeki Ilıca Mahallesinde, bir süredir sokak aydınlatmalarının yanmadığını ifade eden mahalle sakinleri çıplak ayaklı protesto ederken, eylemin ardından şirket yetkilileri gönderdiği görevlilerle sokağı aydınlattı.

Çeşme ilçesi Ilıca Mahallesindeki 5087 sokakta, sokak aydınlatmalarının yanmadığını iddia eden mahalle sakinleri bir araya geldi. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. önüne giden vatandaşlar, çıplak ayaklarla durumu protesto etti. Aydınlatmaların bir süredir yanmamasından dert yakınan vatandaşlar, defalarca başvuru yaptıklarını; ama bir sonuca ulaşamadıklarını ifade ederek şirketin yetkililerine durumu anlattı.

90 yaşındaki Sevinç Özgen, yaz aylarında sokaklarda dolaşmak istediklerini; fakat sokakların karanlık olmasından dolayı yürüyemediklerini belirtti. Bir diğer mahalle sakini Eren Kutay da, "Karanlık sokakta köpeklerden korkuyoruz. Düşmekten, hırsızlıktan korkuyoruz. Sokak lambalarımızın bir an önce yanmasını istiyoruz" dedi.

Çıplak ayaklı protesto eyleminin ardından şirket yetkilileri hemen harekete geçti. Yetkililer, bölgeye gönderdiği görevliler vasıtasıyla sokak aydınlatmalarının tek tek bakımını yaparak arızayı giderdi.

"Tüketicilerimizin memnuniyeti bizim için çok değerli"

Öte yandan GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Metin Demirdağ, bir açıklama yaptı. Arızanın giderildiği bilgisini veren Demirdağ, şu bilgileri paylaştı:

"Çeşme ilçe yöneticimizin de başında bulunduğu bir ekip ile birlikte şikayete konu 5087 sokaktaki aydınlatmalar taranmış ve arızaları giderilmiştir. Ayrıca 5087 sokağın çevre sokaklarını da taramışlar ve arızası olan aydınlatmaları tespit ederek arızalarını gidermişlerdir. GDZ Elektrik Dağıtım hizmet bölgemizde yer alan tüketicilerimizin memnuniyeti bizim için çok değerli. Yapılan her türlü hizmet müşteri memnuniyetinin daha da artmasını sağlayacak bir adımdır. Ilıca Mahallesinde yaşayan sakinlerimize göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ediyoruz."
Kaynak: iha