Ege ve Batı Akdeniz Lions Kulüplerinin üyeleri, içerisinde giysi ve battaniyelerin yer aldığı ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 2 bin 300 sırt çantasını Sahil Güvenlik yetkililerine teslim etti.
Ege ve Batı Akdeniz Lions Kulüplerinin üyeleri, başlattığı kampanya çerçevesinde sığınmacıların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek sırt çantaları hazırladı. Alınan hibeyle ve İçişleri Bakanlığı ile İzmir Valiliği’nin bilgisi dahilinde hazırlanan 2 bin 300 çanta, Küçükkuyu, Ayvalık, Sığacık, Dikili, Kuşadası, Çeşme, Didim, Bodrum ve Datça’daki Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerine teslim edildi.
Sırt çantaları ve teslimi ile ilgili bir açıklama yapan Yarımada Çeşme Lions Kulübü Başkanı Yakup Özdanon, "Kurtarılan mültecilerin denizden çıkarıldıkları andan itibaren hipotermi ve diğer akut rahatsızlıkları had safhalarda olmakta ilerleyen saatlerde tüm giysilerinden arındırılıp, onları daha konforlu tutacak giyim, gıda ve sağlığa uygun malzemelerle donatılmaları gerekmektedir. Tahmin edilebileceği üzere esas mülteci kayıpları denizden ıslak olarak kurtarılan mültecilerde oluşan solunum yolu rahatsızlıklarından oluşmaktadır. Bu nedenle tarafımızdan hazırlanan çantanın içinde polar, battaniyeden çamaşıra, hijyen malzemelerden ayakkabıya, enerji içeceğinden eşofmana onlarca malzeme mevcut olacak ve denizden ıslak ve hipotermi halinde kurtarılmış mültecilerin, bu travmalarını en az zararla atlatmaları sağlanacaktır" dedi.
Kaynak: iha