Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen ’2016 Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ töreninde Medical Park İzmir Hastanesi, Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesine layık görüldü.
Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen ’2016 Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ sahiplerini buldu. Hilton İstanbul Bosphorus Convention Center da düzenlenen KALDER 25. Kalite Kongresi sonunda gerçekleştirilen törende, Park İzmir Hastanesi, Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi verildi. Medical Park Hastanesi bu belgeyle, 2016 yılında Türkiye’deki tüm sağlık kuruluşları arasında Mükemmellikte 4 Yıldız alan tek kuruluş oldu.
Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, belgenin kendilerine verilmesini değerlendirerek, "Günümüz dünyasında kurumların farklılık yaratarak, sürdürülebilir başarı sağlamalarının kalite yönetim sistemleri ile mümkün olduğunun bilincindeyiz. Bu farklılığı ve sistemi kuracak olan vizyonumuza, hedeflerimize hizmet eden çalışmalarda bize uluslararası standartlar ışık tutmaktadır. Hasta, çalışan güvenliği, hasta memnuniyeti ve çalışan memnuniyeti ile nitelikli, güvenilir sağlık hizmeti sunma gayretimizi ’Beşi Bir Arada’ ismiyle hazırladığımız kalite çalışmalarıyla sürdürüyoruz” dedi.
Veysi Kubba, şöyle devam etti:
"Türkiye’de yaklaşık 40 hastanede olan JCI Belgesine sahibiz. Sağlıkta kalite standartlarını ve hastalarımızın memnuniyetini esas alan ISO 10002 belgemiz ile fark yaratan ve değer katan çalışmalar yürütüyoruz. KALDER ile Ulusal Kalite Hareketine ilk adımı atarak EFQM için disiplinli bir şekilde çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaların ilki ‘Mükemmellikte 4 Yıldız’ ile taçlandırıldı. Sağlık alanında pek çok konuda olduğu gibi, bu ödülü taşıyan tek hastane olarak öncülüğümüz devam edecektir. Bu motivasyon bize Avrupa’daki birçok ödüle uzanacak yolda güç verecektir."
Kaynak: iha