İzmir’de 48 dernek ve 3 federasyonu bünyesinde bulunduran İzmir Dernekleri Birliği Konfederasyonu (İZDEKON) İnciraltı’nı kent ekonomisine kazandıracak olan Körfez Geçiş Projesi’ne tam destek verdi.

İnciraltı 2. Nesil Platformu ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Dernekleri Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Turgay Yokuş, Körfez Geçiş Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve bu konuda yoğun çalışmalar yürüten İnciraltı 2. Nesil Platformu’na tam destek verdiklerini söyledi. İnciraltı’nın İzmir’in toprağı, toprak sahiplerinin de bu şehrin insanları olduklarını ifade eden Yokuş, “Bunca yıldır sabırla planlama sürecini beklemeleri ve cesaretle ‘gökdelen imarı istemiyoruz’ sözlerinden dolayı kendilerini kutluyorum. İnciraltı İzmir’in mücevheri ve biran önce çevreci olarak planlanarak İzmir ekonomisine kazandırılmalıdır. Bölgenin planlanması ile yeni kent ormanları yaratılarak İzmirlilerin hizmetine sunulabilir ve sağlık turizmi odaklı planlama ile İzmir sağlık turizminin başkenti olabilir” diye konuştu.

“Projeye güvenimiz tam”

İnciraltı’nın vakit kaybedilmeden, toprak sahiplerini de mağdur etmeden bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Yokuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu noktada Kasım 2016 tarihinde Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın talimatı ile başlatmış olduğu planlama çalışmasına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile yürüyen çalışmaya güvenimiz tamdır. İzmir Körfez Geçiş Projesi şehrin artık ihtiyacıdır. İzmirliler olarak hizmette sabırsızız. İzmir’in Marmarayı’nın bir an önce temelinin atılıp tamamlanmasını bekliyor ve destekliyoruz.”

“İzmir’de işsizlik yüzde 5 azalır”

İzmir’de işsizliğin arttığı, turizmin gerilediği, ticaretin zorlandığı ve mega projelere ihtiyaç duyulduğu bu günlerde ‘İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı planlanarak ve Körfez Geçişi Projesi’nin hayata geçirilmesinin İzmir’de ekonomik devrim yaratacağını dile getiren İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut ise, “İnciraltı, 1991 yılında turizm bölgesi ilan edilmiş, 2 kez Expo’da aday olup tüm dünyanın tanıyıp hayran olduğu, önü deniz ve kent ormanı, altı termal su, havalimanına 22 km uzaklıkta ve şehrin içerisinde İzmir’in mücevheridir. Kent Ormanı karşısında kalan 5 milyon m2 yerlerimizin, gökdelen imarsız ve çevreci olarak planlanması ile bölgede yapılacak hastane, otel ve kür merkezleri 15 bin istihdam sağlayarak, işsizliği şehrimizde yüzde 5 aşağıya çekecektir. Turist sayısına 100 bin katkı koyacaktır. Ekonomik anlamda da her yıl 3 Milyar TL katma değer getirecektir. Bir anlamda İnciraltı ekonomik olarak İzmir’i uçuracaktır” şeklinde konuştu.

İki yaka arası 6 dakika olacak

Körfez Geçişi Projesi’nin mühendislik harikası bir proje olduğunu belirten Karabulut, “İnciraltı İzmir’in yeni sembolü olacaktır. İzmir’in iki yakasını hem karayolu hem de demiryolu ile buluşturacaktır. Şehrin tramvayı ile entegre olacak ve İzmirli vatandaş bindiğinde şehri gerdanlık gibi dolaşmış olacaktır. İzmir’in Marmaray’ı ile araçla 70 dakikada gidilen mesafe 6 dakikaya inecektir. Bölgedeki tüm hassasiyetlerin hesaplanarak gerçekleştirilecek projenin temelini bu yıl 9 Eylül tarihinde atılması tüm İzmirlilerin hayalidir. Heyacan tüm İzmir’in sokaklarında yaşanmaktadır. Bu projeye ‘yapılmasın’ yaklaşımı şehrin büyümesine engel olmaktır” ifadelerini kullandı.

Sorunlar kenetlenerek aşılıyor

48 dernek ve 3 federasyonu temsil eden İZDEKON’a verdikleri destek için teşekkür eden Karabulut, şunları kaydetti; Bugün İzmir buradadır. Bizlere büyük güç verdiler. Görüldü ki İzmir kırk yıllık sorunlarını kenetlenerek aşıyor. Bizler planlama sürecinde Hükümetimize ve İzmir Büyükşehir Belediyemize inanıyor ve güveniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, Sayın İzmirli Başbakanım Binali Yıldırım, Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım Aziz Kocaoğlu, İnciraltı Toprak Sahipleri hazır, İzmir hazır. Gözümüz kulağımız sizlerdedir.”
Kaynak: iha