İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi’nde okuyan genç turizmcileri diplomalarına kavuştu.
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da katıldı.Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi’ni bitirerek turizm sektörüne adım atmayı bekleyen genç turizmciler Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende heyecan dolu dakikalar yaşadı.Mezun olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler diplomalarına ulaşmanın keyfini yaşadı. Törende bölümlerini başarıyla bitirerek Fakülte birincisi olan Ümit Demirtaş’a, ikinci olan Volkan Altay ve üçüncü olan Merve Cerit’e teşekkür plaketleri verilirken mezun olan öğrencilere ise diplomaları verildi. Genç turizmciler mezuniyet sevinçlerini, gelenek olduğu üzere keplerini havaya atarak gösterdi
Mezuniyet gününün Foça için çok önemli ve güzel bir gün olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Biz Foça olarak, ilçemizde eğitim-öğretim gören öğrencilerimizi ağırlamanın mutluluğunu, gururunu yaşadık. En iyi şekilde eğitim aldıklarına bizzat şahit olduk. Değerli velilerimize de bizleri güvenip çocuklarını Foça’mıza gönderdikleri için teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarımız için bundan sonra, üniversite yaşantısı bitti ama onlara şunu hatırlatmak istiyorum; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi, Türkiye Cumhuriyeti’ni siz gençlerimize emanet etmiştir. Bu özgür vatanda, bu bayrak altında birçok milli mücadeleden sonra yaşıyorsak, Ulu Önderimiz ve Kurtuluş Savaşı gazilerimiz ve şehitlerimize minnet borçluyuz demektir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, bugün mezun olan gençlerimizin bu ülkeye sahip çıkma günüdür. Tüm mezun olan arkadaşlarımı tebrik ediyor, bundan sonraki yaşantılarında da kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Kaynak: iha