Foça Belediyesi, Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi, Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği (FoçaTuder) ve Kuzey Ege Ticari Yat Kooperatifi’nin birlikteliğinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Kıyı ve koyların temizleneceği etkinlik, 5 Haziran Pazartesi Günü saat 14.00’te Foça Demokrasi Meydanı’nda tekne ve etkinliğe katılacak grupların koylara uğurlanması ile başlayacak. Koylardan başlayan kıyı ve deniz temizliği, Foça Demokrasi Meydanı’na kadar devam edecek. Foça Yelken İhtisas Kulübü yelkencileri, Büyükdeniz ve Küçükdeniz’de gösteri yapacak. Etkinlikler, saat 17.00’de Foça Demokrasi Meydanı’nda son bulacak.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, çarpık kentleşme, sanayileşme, atıkların çevreye aktarımı sonucunda oluşan çevre sorunlarının insanlığın geleceğini tehlikeye atan boyutlara ulaştığını söyledi. Demirağ, “Çevrenin korunması ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacı ile yapılan çalışmaların ortak gayesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Yarınımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bugün bizim oluşturacağımız ortak bir çevre bilinci ile mümkündür. Gelecek kuşakların çevre duyarlılığı bilinciyle yetişmesi ve çevre duyarlılığını yaşam biçimi haline getirmesi çalışmaları ana sorumluluğumuz olmalıdır. Her ana, baba, öğretmen, fert bu konuda önce kendi doğaya saygı duymalı, çevreyi korumalı ve bu noktada bilinçli evlatlar yetiştirmelidir” dedi.

Etkinliklere tüm Foçalıları davet eden Başkan Demirağ, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde hep birlikte daha temiz bir çevre ve daha temiz bir gelecek için etkinliklerimize hepinizi bekliyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha