İzmir’in Foça ilçesinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre gönüllüsü vatandaşlar, askeri birlikler, öğrenciler ve su altı dalgıçları hep birlikte sahil kıyılarında temizlik yaptı.

Foça ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. İlçede yaşayan çok sayıda çevre gönüllüsü vatandaş, askeri birlikler, öğrenciler ve su altı dalgıçları, etkinlik kapsamında koylarda, Büyükdeniz ve Küçükdeniz Limanları ile Çanak Koyu ve İngiliz Burnu mevkiinde temizlik yaptı. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği temizlik çalışması hakkında konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça’da çok geniş bir katılımla çevre duyarlılığını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Başkan Demirağ, “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığımız bu etkinliğe ‘Temiz Kent Foça’ sloganı ile yola çıktık. Hayata geçirdiğimiz bu çevre temizlik kampanyamıza ilçedeki kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşımızdan da ilgisi ve desteği çok büyük oldu. Bizlere destek veren bütün paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, çarpık kentleşme, sanayileşme, atıkların çevreye aktarımı sonucunda çevre sorunlarının insanlığın geleceğini tehlikeye atmaya başladığına da değinen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Çevrenin korunması ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacı ile yapılan çalışmaların ortak gayesi gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Yarınımız olan çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bugün bizim oluşturacağımız ortak bir çevre bilinci ile mümkündür. Gelecek kuşakların çevre duyarlılığı bilinciyle yetişmesi ve çevre duyarlılığını yaşam biçimi haline getirmesi çalışmaları ana sorumluluğumuz olmalıdır. Her ana,baba, öğretmen, fert bu konuda önce kendi doğaya saygı duymalı, çevreyi korumalı ve bu noktada bilinçli evlatlar yetiştirmelidir” diye konuştu.

Etkinliğe Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı, Foça Belediyesi meclis üyeleri, Jandarma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Batı Görev Grup Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği, Kuzey Ege Ticari Yat Kooperatifi, Foça Dalış Merkezi de destek verdi.
Kaynak: iha