İzmir’in Çeşme ilçesi ile Yunanistan’ın Sakız adası arasında gerçekleştirilecek Arkas Aegean Link Regatta Yelken Yarışları için geri sayım başladı.

Arkas Aegean Link Regatta Yelken Yarışları için Çeşme Marinada bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Çok sayıda basın mensubunun ilgi gösterdiği basın toplantıda yelken yarışları hakkında bilgi verildi.

23-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek yelken yarışları 23 Ağustos tarihinde verilecek açılış kokteylinin ardından 24 Ağustos’ta Çeşme Marina’dan başlayacak. Yarışın ilk bölümü Yunanistan’ın Sakız Adasında sona erecek. Yarışın ikinci bölümü ise 26 Ağustos tarihinde Sakız Adasından verilecek start ile başlayacak ve Çeşme’de sona erecek.

500 sporcunun katılması bekleniyor

Yarışın son günü gerçekleştirilecek üçüncü bölümünün startı Çeşme Marina’dan verilecek. Yarış, Ovacık Mahallesindeki Before Sunset Beach’de son bulacak. Ödül töreni de yine aynı yerde gerçekleştirilecek.

Akdeniz’de düzenlenen diğer yarışlar gibi profesyonel ve yeni başlayan yelkencilere kapılarını açan Arkas Aegean Link Regatta’nın bu yıl 40 ile 50 tekne ve 500 sporcuyu ağırlaması bekleniyor.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme’nin yelkeni ve sörfü ile Türkiye’de önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak, "Rüzgarıyla da dünyanın sayılı yerlerinden bir tanesi. Bu organizasyonun yapılmasına katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın aynı zamanda Çeşme ve Sakız adası arasında olması, daha da memnun edici bir durumdur. İki komşunun dostluğuna katkı sağlayacaktır" dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak da bir konuşma yaparak, Çeşme’nin her türlü imkanı ile yatçılık ve yelkencilik için mükemmel bir ortam oluşturduğunu söyledi. Akdurak, "Çeşme, taşıdığı özellikleri ile dünyanın sayılı beldeleri arasına girmeye aday bir belde. Türkiye’de alternatif turizme en fazla ihtiyaç duyulduğu dönemlerden geçiyoruz. Dolayısıyla yelkencilik, bunun için biçilmiş kaftan. Bunu da her fırsatta dile getirmek istiyoruz. Bütün bu güzelliklerin üstüne, yelkene ve denize gönül vermiş Arkas’ın ve Ege Açık Yat Kulübü’nün bir araya gelmesi ile eminim ki çok güzel bir organizasyon gerçekleşecek. Denizin öbür yakasındaki dostlarımızla bu dostluğu yelkenlerle pekiştirmek istiyoruz. İlki düzenlenen bu organizasyonun uluslararası birçok şampiyonanın başlangıcı olur umudunu taşıyoruz" diye konuştu.

"Hayalim marka olmuş bir yarışa ev sahipliği yapabilmek"

Arkas Holding Yöetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ise yelkenin hayatına önemli katkıları olduğunu vurgulayarak, "Yelken, yapmaya devam ettiğim bir spor. Bilindiği gibi yelkenin birçok branşı var. Ben de çocukken optimistle başladım. Sonra laser ve diğer branşlarla devam etti. Belli bir yaştan sonra da yata geçiş yaptım. Yelkenin her branşı hayatımda özel bir yer tuttu. Arkas Spor Kulübü olarak voleybolla başladık. Sonrasında ikinci uzmanlık branşı olarak yelkeni seçtim. Yelkende takım kurduk. Takımın verdiği heyecanla, yurt dışındaki yarışları da görünce, Çeşme’nin rüzgarını da bildiğim için neden böyle bir yarış yapmayalım diye düşündüm. Yelkenle ve sponsorlukla edindiğimiz bütün tecrübeyi İzmir’deki dostlarımızla birlikte hayata geçirmek istedik. Böyle bir organizasyonu tek başına yapmak mümkün değil. Herkes yardımcı oldu. Hayalim, bundan 5-6 yıl sonra marka olmuş bir yarışa ev sahipliği yapabilmek" diye açıkladı.

Türkiye Yelken Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve Başhakem Hakan Kütük de, yarışlarda izlenecek rotalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıya ayrıca, EAYK Başkanı Akif Sezer, IMEAK İzmir Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye Yelken Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve Başhakem Hakan Kütük, IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ve sponsorlar katıldı.
Kaynak: iha