Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen “Basın Özgürlüğü Ödülü” bu yıl bir gazeteciye değil, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında ve sonrasında, cesaret ve kararlılıkla demokrasiden yana tavır alan tüm basın mensuplarına verildi. Ödül, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay’a takdim edildi.
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğiyle bu yıl 5. kez verilen “Basın Özgürlüğü Ödülü”nün sahibi, darbe girişimine karşı dik duruşuyla tarihi bir sınav veren tüm “Türk Basını ve medya kuruluşları” oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; 15 Temmuz gecesi ve ertesinde, demokrasi çatısı altında tek ses, tek yürek olan yazılı ve görsel basın çalışanları ödüle değer bulundu.
Ödül meslek temsilcilerine
2016 Basın Özgürlüğü Ödülü, Karşıyaka Nikah Sarayı’ndaki törende, tüm basın mensupları adına Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay’a takdim edildi. Törene, İzmir Milletvekili ve TGF Onursal Başkanı Atilla Sertel, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ve Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Deniz Dev ve 500’e yakın Karşıyakalı katıldı.
“Tüm emekçilere teşekkürler”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bizler bu ödülü vererek, sadece onurlandırma yapmıyoruz. Tavır gösteriyoruz, geleceğe dair umutları tazeliyoruz. 2016 Basın Özgürlüğü Ödülü’nü de her şeye rağmen bağımsızlığını, özgürlüğünü koruyan tüm basın emekçilerine takdim ediyoruz. 15 Temmuz kalkışmasında Türk Basını’nın duyarlı emekçileri olmasıydı, bugün burada olamazdık. Bu ödülü büyük bir onurla veriyor; kalemini satmayan, özgürlüğünden ödün vermeyen tüm basın emekçilerini kutluyoruz. Karşıyaka’dan onlara selam gönderiyoruz” dedi.
CHP İzmir Milletvekili ve TGF Onursal Başkanı Atilla Sertel ise “İnsanların haber alma özgürlüğüne, insanların bilgi alabilme özgürlüğüne yönelik çalışmalarımıza çok uzun yıllar şahit oldunuz. Pek çok kişinin sustuğu dönemlerde bağırarak tehlikelere dikkat çektik” diye konuştu.
Kaynak: iha