Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, göz kapağı ameliyatı sonrasında buz tatbiki yapılmasının önemli olduğunu belirtti.
Göz ameliyatının ardından yaz veya kış ayları olsun her dönemde hastalara yara bölgesini güneşten korumalarını önerdiklerini ifade eden Op.Dr. Şeyda Atabay, şöyle konuştu:
“Bu ameliyatlar için yaz kış ayırımı yoktur. Bize şehir dışından ve yurt dışından gelen hastalarımız yaz döneminde gelirler ve bu dönemde göz kapağı ameliyatlarını sık olarak uygulayabiliriz. Önemli olan ameliyat sonrasında buz tatbiki yapılması ihmal edilmemelidir. Ayrıca klimalı ortamlar ameliyat bölgesindeki ödemin daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. Diğer önemli konu yaz veya kış ayları olsun her dönemde hastalarımıza yara bölgesini güneşten korumalarını önermekteyiz.
Tüm bu uygulamalara dikkat edildiğinde göz kapak ameliyatları için mevsim farkı görmemekteyiz. Hastalarımıza ameliyat günü planlarken en önemli değindiğimiz konu ameliyat sonrasında kendilerine ayırabilecekleri 1 haftaları olması ve bu dönemi rahat geçirmeleri. Bu nedenle pek çok hastamız da izinler ve tatilleri dolayısıyla ameliyat için yaz aylarını seçebilmektedir. Ameliyat sonrasında en önemli olan ilk iki günü dinlenme olarak geçirdikten sonra 3. günden sonra tatilin keyfini çıkarabilirler. Şehirdışı veya yurtdışından gelen hastalarımızı ise ameliyatın ertesi günü kontrolü yapıldıktan sonra memleketlerine yolcu yapabiliyoruz.”
Kaynak: iha