Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü "Artist Defteri: Başrolde Türkan Şoray" adlı fotoğraf sergisiyle karşılıyor. Serginin açılışını usta sanatçı Türkan Şoray gerçekleştirecek.

Türk sinemasının usta oyuncusu Türkan Şoray, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenleyeceği Kadına Saygı konulu programın açılışına katılıyor. Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek program, Türk mutfağını uluslararası yarışmalarda temsil eden milli şeflerin hazırlayacağı kokteyl ile başlayacak.

"Artist Defteri: Başrolde Türkan Şoray"

Kadınların hayatını kolaylaştırmak ve olaylara farklı bir pencereden bakabilmek için 8 Mart Çarşamba günü saat 13.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek Kadına Saygı programında, ünlü Koleksiyoner Ulvi Sulaoğlu da Türkan Şoray’a ait karelerden derlediği fotoğraf sergisinin açılışını usta sanatçı ile birlikte gerçekleştirecek. Sergi, 19 Mart Pazar gününe kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Uğurkan Erez’den özel defile

Günümüzde yok olmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan terziliğin kaybolmaması, gelecek nesillere aktarılması ve kadınlara terzilik mesleğinin sevdirilmesi amacıyla düzenlenen “En Güzel Kıyafeti Ben Dikerim” yarışmasına katılan kadınlar, ünlü Koreograf Uğurkan Erez’in grafiğini hazırladığı defilede kendi diktikleri elbiseleri sergileme fırsatını bulacak. Kadın yarışmacıların diktikleri elbiselerden birinci, ikinci ve üçüncü seçilenler Kansersiz Yaşam Derneği’ne bağışlanacak.

Üç kadın üç başarı hikayesi

Ayrıca İstinye Üniversitesi’nden Prof. Dr Füsun Terzioğlu, Türk Hava Yolları Kabin Başkanı Nevin Çolak ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da program kapsamında, kariyerlerinde başarılarını sağlayan etmenleri ve tecrübelerini kadınlara aktaracak. Kendi alanlarında başarıyı yakalamış üç kadının anlatacağı başarı hikayelerinden, kadınların da ilham almaları için çeşitli sunumlar gerçekleştirilecek.

Kadına Saygı programı, Türk pop müziğinin sevilen sanatçısı Ayşegül Aldinç’in konseriyle devam edecek.
Kaynak: iha