Sultangazi Belediyesi, çocukların yaz tatilini değerlendirmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz yüzme kursları açtı. Gazi, Yayla ve Uğur Mumcu mahallelerinde kurulan portatif havuzlarda binlerce çocuk yüzme eğitimi alıyor.

Sultangazi Belediyesi, çocukların güzel bir yaz tatili geçirmelerini sağlamak amacıyla uzman eğitimcilerin gözetiminde ücretsiz yüzme kursları açtı. Gazi, Yayla ve Uğur Mumcu mahallelerinde kurulan portatif havuzlarda binlerce çocuk yüzme eğitimi alıyor. Fiziksel ve zihinsel gelişime önemli katkılar sağlayan yüzme sporuna çocukları teşvik etmek amacıyla açılan kurslara katılan çocukların ayrıca eğlenceli bir yaz tatili geçirmeleri sağlanıyor. 6-12 yaş arasındaki çocukların başvuru yaptığı kurslar, uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Yüzme kursları 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi başlayana kadar devam edecek. Yüzme kurslarına başvurular online olarak Sultangazi Belediyesi resmi sitesi "www.sultangazi.bel.tr" adresinden yapılıyor.

"Çocuklara ve gençlere yönelik yaz etkinliklerimiz bunlarla sınırlı değil"

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçenin farklı noktalarında hizmet veren yüzme havuzlarında binlerce çocuğa yüzme eğitimi verildiğini söyledi. Altunay, her yıl yaz aylarında düzenli olarak hizmet veren bu kurslarda uzman eğitimciler tarafından eğitim verildiğine dikkat çekerek, “Çocuklara ve gençlere yönelik yaz etkinliklerimiz bunlarla sınırlı değil. Sultangazi İzci Kampı, Enez’de düzenlediğimiz gençlik kampı ile gençlerimiz doğa ile baş başa olurken spor yapma imkanı da buluyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi’nde ise çocuklarımıza çeşitli alanlarda eğitim verilirken, bilimi keşfetmelerine imkan sağlıyoruz. Tüm bu etkinliklerde çeşitli konularda eğitim seminerleri de düzenliyoruz” dedi.
Kaynak: iha