Estetik Koçu Didem Özkan, ses estetiği hakkında bilgi vererek, “Enerji, teknolojik gelişmelerinde hızla ilerlemesi ile birlikle estetik uygulamaların içinde yerini aldı” dedi.
Estetik uygulamalar dahilinde hayatımıza yeni bir kavram olarak ses estetiğinin de girdiğini ifade eden Estetik Koçu Didem Özkan, şu bilgileri verdi:
“Ses enerjisi güzellik ve estetik oluşumlarına nasıl destek veriyor? Enerji kelime anlamıyla iş yapabilme yeteneğidir. Enerjimiz ne kadar yüksek olursa, o kadar çok iş yapabilme gücümüz olur. Son zamanlarda hayatımızın içinde, her yerde hep enerji kelimesini duyar olduk. Enerji içecekleri, enerji veren besinler, enerji artırmak için yapılan fiziksel çalışmalar, enerji ve motivasyon organizasyonları ve daha bir çok alanda hayatımızda. Enerji, teknolojik gelişmelerinde hızla ilerlemesi ile birlikle estetik uygulamaların içinde yerini aldı. Son dönemlerde sıklıkla boy gösteren bir enerji çeşidi var ki, bu da ses enerjisi neredeyse tüm ameliyatsız germe, liposuction ve sıkılaşma işlemlerinin temelini oluşturuyor. Ayrıca, özellikle liposuction ameliyatlarında da yeni bir teknolojik gelişme olarak yine ses enerjisi yani odaklı ultrason yoğun bir biçimde kullanılmakta. Ses estetiğini, özellikle ses enerjisini ele alırsak, ultrason olarak adlandırmak mümkündür. Ultrason ultrasound kelimesinden türetilmiş olup, yüksek ses anlamına gelmektedir. Ses, bir enerji türü olup cisimlerin titreşimi sonucunda meydana gelir. Sesin ilerleyebilmesi içinde bir ortam gerekli olduğu düşünülürse, yüz ve vücut estetiği bunun için en uygun ortamı oluşturur. Ses enerjisi estetiğinin kapsama alanını genişletmek oldukça mümkün. Özellikle odaklı ultrason yada fokuslu ultrason temeline sahip cihazlar ses estetiğinin vazgeçilmezi olmaya devam edecek gibi görünüyor. Ameliyatsız uygulamalarda, kırışıklık tedavisi, vücut sarkmaları ,gıdı sarkması, yüz kavisinin oluşturulması, kol ve bacak sarkmaları, göbek bölgesi gibi birçok uygulama bölgesi mevcuttur. Yanı sıra liposuction ameliyatlarında da odaklı ultrason seçiciliği , etkinliği ve operasyon sonrası oluşturduğu konfor bakımından diğer liposuction yöntemlerinden bir adim öndedir. Bu durumda enerjiniz yüksek olsun derim. Ne de olsa enerjikseniz bir o kadar da estetik ve güzelsiniz demektir.”
Kaynak: iha