Maltepe’de yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve hayatın her alanına dahil olmalarını sağlamak amacıyla hizmet veren Maltepe Belediyesi, son dört yılda yaptığı etkinliklerle, ilçe dışında da adından söz ettirmeyi başardı.

Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Müdürlüğü çalışmaları kapsamında, 2016 yılında hayata geçirdiği “Engelsiz Ulaşım Projesi” ile iki yılda, 2 bin 827 sefer yaparak, Maltepeli engelli vatandaşlara hizmet sundu. Belediyeye bağlı Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan çalışmalarla engelli öğrenciler, hipoterapi (at üzerinde terapi) ve hidroterapi (su terapisi) eğitimiyle sosyal hayata kazandırıldı. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekildiği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, bin 500 engelli vatandaş kendileri için düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Üreten Engelliler Merkezi

Engellilerin yaşama katılmasını sağlamak, kendilerini geliştirmeleri ve ailelerine destek olmaları amacıyla kurulan ve yakın zamanda açılışının gerçekleştirileceği Üreten Engelliler Merkezi’nde, engelli vatandaşlar hem istihdam edilecek, hem de eğitim alacaklar. 157 metrekare ve 120 metrekare iki prefabrik binadan oluşan merkezde, kütüphane, kafe, atölye, mutfak, revir ve bahçe bulunuyor.

Üye sayısı 366’ya çıktı

Geçtiğimiz yıl açılan ve Girne Mahallesi’nde 900 metrekare arsa üzerine kurulan Maltepe Belediyesi Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi, mutfağı, dinlenme ve sohbet salonu, oyun odası, okuma odası, reviri, kamelyalı bahçesi ve hobi bahçesinden oluşuyor. 50 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitelerini arttıracakları, çay-kahve içip sohbet edebilecekleri, oyun oynayabilecekleri, kitap ve günlük gazetelerini okuyacakları, film izleyebilecekleri mekanda, haftanın belli günlerinde arzu eden üyelere, psikolojik ve hukuki danışmanlık ve sağlık hizmetleri veriliyor. Ömürlerinin ikinci baharını yaşamakta olan Maltepeli vatandaşların, sosyal hayattan kopmamaları için hizmete açılan Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi’nin kayıtlı 366 üyesi bulunuyor.
Kaynak: iha