Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen engelli tiyatrosu ’Gemiler’de Talim Var’ isimli tiyatro oyununa Küçükçekmeceli sanatsever tarafından yoğun ilgi gösterildi.
Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Küçükçekmece Belediyesi, engelli tiyatrosu ‘Gemilerde Talim Var’ı Küçükçekmeceli sanatseverlerle buluşturdu.
Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde Görme Engelliler BENAN Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, Küçükçekmecelileri kahkaha krizine soktu. Yaklaşık bir buçuk saat süren oyunu büyük bir keyifle izleyen vatandaşlar, görme engellilerin azmi karşısında adeta mest oldu.
ALTI KİŞİLİK DEV KADRO
Görme engelli oyuncular tarafından sahnelenen oyunda, Türk sinemasının kült yapımlarından biri olan Sütkardeşler’in tiyatroya çevrilmiş hali sanat severleden tam not aldı. Altı kişiden oluşan oyuncu kadrosu muhteşem performansıyla izleyenleri kahkaya boğdu. Oyun bitiminde Küçükçekmecelilerin dakikalarca ayakta alkışladığı oyuncular, kendilerine böyle bir fırsat verdiği için Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkürlerini dile getirdi.
Tiyatro oyunun konusu ise şöyle:
Bahriyeli Şemsi Nuri, Karadenizli arkadaşının yerine sütkardeşinin evine misafir olarak gider. Aynı dönemde evin dayısı bir sürpriz yapıp Amerika’dan döner. Şemsi Nuri sözde süt kız kardeşini eniştesi için teselli ederken dayıya yakalanır. Bunun üstüne işler karışır. Zaten Yaşar kılığında olan Şemsi Nuri bu seferde yeğeninin kocası Necdet diye tanıtılır. Gerçek Necdet ile Yaşar’ın eve gelmesi ile ise işler iyice karışır.
Kaynak: iha