Beyoğlu Belediyesi’nin öğrencilerin suyla arasındaki mesafeyi kaldırmak ve temel yüzme bilgisi kazandırmak amacıyla sunduğu ücretsiz yüzme kursu, bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında bu yılsonuna kadar beş bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedefleniyor.
Beyoğlu Belediyesi, öğrencilere temel yüzme bilgisi kazandırmak amacıyla ücretsiz yüzme kursu vermeye devam ediyor. 2013’ten bu yana faaliyette olan Beyoğlu Belediyesi Yüzme Okulu’nun bu dönemki kursiyerleri, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Muallim Cevdet Ortaokulu öğrencileri oldu. Proje kapsamında yılsonuna kadar beş bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedefleniyor.
ÖĞRENCİLER TEMEL YÜZME BECERİLERİ KAZANIYOR
Vücuttaki tüm kasların çalışmasını sağlayan yüzme eğitimleri, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’ye ait Şişhane Yüzme Havuzu’nda profesyonel eğitmenler tarafından veriliyor. Sağlık Bakanlığı’nın esas ve şartlarına uygun ve tam hijyenik havuzda yapılan dersler ile öğrenciler su korkularını atıp, temel yüzme becerileri kazanıyor.
TÜM YÜZME EKİPMANLARI BELEDİYE TARAFINDAN KARŞILANIYOR
Öğrencilerin kursa rahatlıkla katılabilmesi için, Yüzme Okulu kayıtları öğrencilerin kendi okullarında belediye personelleri tarafından yapılıyor. Kayıt esnasında öğrencilerin havuza girmelerinde sakınca olmadığını gösteren tahlil ve kontroller yapılırken, çanta, havlu ve boneleri de ücretsiz veriliyor. Okul derslerinin yoğunluğunda öğrencilerin sosyal, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine fırsat sağlayan Yüzme Okulu’na ulaşım da yine belediyeye ait araçlarla sağlanıyor.
HEDEFİMİZ, ÖĞRENCİLERİN SUYLA ARASINDAKİ MESAFEYİ KALDIRMAK
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, iki tarafı denizle çevrili olan Beyoğlu’nda yüzme sporunun çok önemli olduğunu belirterek, "Hedefimiz öğrencilerin suyla olan mesafelerini kaldırmak ve onlara yüzmeye ilk adımı attırmak" dedi.
Kaynak: iha